Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint a Newcastle United érdeklődik Gera Zoltán iránt. A WBA-tól a napokban távozott Nigel Pearson, aki előbb Bryan Robson segítőjeként dolgozott, majd Robson menesztését követően néhány meccs erejéig megbízott vezetőedző volt. A Geráról mindig jó véleménnyel lévő szakember a napokban a Newcastle-hoz szerződött, ahol Glenn Roeder másodedzője lett.

Pearson nem sokáig tétovázott új állomáshelyén, és azonnal Roeder menedzser figyelmébe ajánlotta Gerát. A Newcastle a vártnál gyengébben szerepel a bajnokságban, hiszen a "Szarkák" eddig tíz meccs alatt csupán hét gólt szereztek.

Pearson szerint egy olyan középpályás sokat enyhíthetne a gondokon, aki kreativitása révén megfelelően képes segíteni a támadásokat, és erre Gera megfelelő lenne. Az angol lapok kiemelik azt is, hogy a szigetország futballjában mindenki előtt ismert, hogy Gera nyáron kijelentette, nagyon szeretne mihamarabb az élvonalban futballozni.

Sokak szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy az új WBA-főnök lemondana Geráról, de könnyen lehet, hogy erősítési tervei megvalósításához pénzre lesz szüksége, ezért mégis áruba bocsátja Gera Zoltánt.

Azt mindenesetre erősen valószínűsítik az angol lapok, hogy a januári átigazolási időszakban a Newcastle lépéseket tesz azért, hogy leigazolja a magyar játékost.