Vágólapra másolva!
Saját klubelnökük távozását követelik a skót élvonalbeli Hearts labdarúgói. A "mini Abramovicsnak" nevezett multimilliomos litván Vlagyimir Romanov érkezése a játékosok szerint rossz hangulatot eredményezett, és rengeteg vitát váltott ki az öltözőben.

A csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatón Steven Presley csapatkapitány és a Hearts kapusa, Craig Gordon olvasta fel azt a nyilatkozatot, melyben a futballisták túlnyomó többsége kijelenti, nem kíván tovább Romanovval együtt dolgozni.

Az elnököt többek között azért bírálják, mert többször beleszólt a csapat összeállításába, eddigi huszonegy hónapos ténykedése során két edzőt állított fel a kispadról, a jelenlegi trénert, a játékosok körében népszerű Valdas Ivanauskast két hét betegszabadságra küldte, miután az együttes elbukott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és az UEFA-kupa csoportkörébe sem jutott be.

A Heartsnak a bajnokságban viszont nem megy rosszul, a Rangerst két ponttal megelőzve, s a Celtic mögött nyolccal lemaradva második a táblázaton, tavaly pedig éppen ugyanez volt a bajnoki végeredmény, azaz ezüstérmet nyertek az edinburghiek.