Vágólapra másolva!
A skót bajnokságban szereplő Hearts gárdájának litván trénere, Valdas Ivanauskas nem mindennapi kéréssel fordult a klub vezetőihez. A hétvégi bajnoki után - amelyet csapata hazai pályán veszített el 2-0-ra a Kilmarnock ellen - Ivanauskas két hét szabadságot vett ki, egészségügyi okokra hivatkozva.

Az edző Litvániában találkozott a klub orosz olajmágnás tulajdonosával, Vladimir Romanovval, ahol elmondásuk szerint nem esett szó az utolsó fordulóbeli kudarcról. Ivanauskas azt nyilatkozta, hogy korábban is akadtak egészségügyi gondjai, de most elérkezett az a pont, amikor muszáj tennie valamit ezekkel kapcsolatban. A Hamburg és az Austria egykori remek támadója nem részletezte a problémák pontos okát.

A Hearts a skót bajnoki pontvadászatban tizenegy lejátszott mérkőzés után a tabella második helyét foglalja el az utcahosszal vezető Celtic mögött. A Szívek egyébként az idei szezonban is tavalyi formájukat hozzák, hiszen augusztusban még a Skóciában egyre inkább egyeduralomra törő zöld-fehérek számára is túl nagy falatnak bizonyultak: otthon 2-1-re le tudták gyűrni a bajnoki cím legfőbb várományosát.

Bár a Rangerstől idegenben kikaptak, a táblázaton mégis sikerült a két glasgow-i elitcsapat közé beékelődniük, és reális esélyük van az ezüstéremre, bár a bajnokság nagy része még hátra van.

A tavalyi szezonban Romanov menesztette a klubtól George Burley és Graham Rix edzőket is, ám Ivanauskas iránti bizalma töretlennek látszik, ezt az orosz tulajdonos meg is erősítette: "Teljesen megbízom Valdasban, és várom a visszatérését."

A litván szakember tehát megkapta a kért szabadságát, amelyre állítása szerint nagy szüksége van, hogy a csapatot újra tökéletes egészségügyi és mentális állapotban irányíthassa, ehhez kéri a csapat szurkolóinak megértését is. Távollétében a szakmai stáb többi tagja készíti majd fel a Hearts együttesét.