Vágólapra másolva!
Didier Drogba hetek óta kirobbanó formában futballozik a Chelsea futballcsapatában, ontja a gólokat, így nem jelent valódi meglepetést, hogy a klub vezetése 2010-ig meghosszabbítaná szerződését, amelynek értelmében az elefántcsontparti támadó heti százezer fontot tehetne zsebre. A kontraktust várhatóan a jövő héten írják alá a felek.

A 28 éves játékos idén már kilenc találatnál jár - ebből ötöt rúgott a bajnokságban - és ehhez mindössze tizenkét fellépésre volt szüksége. A bajnokságban a Kékek az ő góljával verték a Liverpoolt, és a legutóbbi Bajnokok Ligája-meccsen, a Barcelona elleni szuperrangadón is Drogba volt az egyedüli a pályán, aki a kapuba tudott találni, csapata így felül tudott kerekedni a BL címvédőjén.

A Chelsea először egy heti 80 ezer fontos fizetést garantáló hosszabbítási ajánlattal állt elő, amit Drogba visszautasított. Az idei szereplése azonban meggyőzte a vezetőket és a szurkolókat arról, hogy jelenleg ő a csapat legveszélyesebb támadója - a klub természetesen mindenáron meg akarja tartani, még ha mélyebben kell is a zsebébe nyúlnia.

Frank Lampard is méltatta csapattársa produkcióját, amikor azt nyilatkozta, hogy pillanatnyilag nincs Európában olyan csatár, aki jobb formában játszana, mint Drogba, akinek játéka egy új dimenzióba lépett. A Barca elleni összecsapás után arról kérdezték a támadót, hogy játszott-e valaha ennyire jó formában, amire azt válaszolta, hogy "igen, még Marseille-ben." Azaz meglehetősen régen, hiszen idén már a harmadik szezonját kezdte a Stamford Bridge-en, ahol eddig két angol bajnoki címmel büszkélkedhet.

Jól mutatja a londoni sztárklub anyagi lehetőségeit, hogy ezzel a heti keresettel még mindig nem az elefántcsontparti lenne a legjobban fizetett játékos, hiszen a nyári szerzemények (Sevcsenko és Ballack) 130 ezer fontot keresnek hetente. A Kékek fizetési listáján Drogba így feljött a csapatkapitány John Terry és Frank Lampard mellé, akik szintén kerek százezer fonttal gazdagodnak minden héten.

Konkoly Gábor