Vágólapra másolva!
"Nem vagyok Superman" - szögezte le pazar gólját követően Didier Drogba, akinek találatával a Chelsea a Stamford Bridge-en 1-0-ra legyőzte a címvédő Barcelonát a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései keretében játszott szerda esti, londoni meccsen.

Az A betűjelű kvartett rangadóján, amelynek visszavágóját két hét múlva rendezik a katalán fővárosban, az elefántcsontparti támadó élete egyik legjobb teljesítményével rukkolt elő, elhalványítva a Chelsea többi világsztárjának alakítását.

"Én csupán azt teszem, amit a csapatom elvár tőlem, vagyis hogy jól játsszak és minél több gólt szerezzek" - mondta az afrikai kontinens legjobbja címre is okkal pályázó csatár a Sky Sportsnak nyilatkozva. "Két éve vártam erre a pillanatra, roppant nehéz gólt rúgni nekik" - fűzte hozzá arra utalva, hogy most vette be először a Barcelona kapuját, holott már korábban is több alkalma kínálkozott erre.

"A velük vívott első meccsemen kiállítottak, a múlt szezon meg nagyon nehéz volt számomra, mivel többnyire a kispadon ültem. Ma este viszont mindent jól csináltunk, a védekezésünk is kiváló volt" - örvendezett Drogba, kinek elsősorban köszönheti az angol gárda idei sikereit, így azt is, hogy a Bajnokok Ligájában mindhárom eddigi találkozójukat megnyerve vezetik a csoportot.

Kritikusabb hangot ütött meg ugyanakkor csapata szerdai sikere után José Mourinho vezetőedző, aki egyszerűen elégtelennek minősítette az eredményt. Az inkább kihívó viselkedéséről és öntelt nyilatkozatairól, mintsem szerénységéről híres portugál szakember szerint a győzelmük jóval nagyobb arányú is lehetett volna.

"Nyertünk ugyan, s ez egy komoly diadal, ám rengeteg helyzetünk akadt, s miközben vártuk az újabb gólt, az csak nem akart megszületni" - elégedetlenkedett Mourinho, aki azért hozzátette, hogy a céljuk most már a csoportelsőség.