Vágólapra másolva!
Édesapja szerint egy évig nem védhet Petr Cech, a Chelsea labdarúgócsapatának koponyaműtéten átesett kapusa, aki a Reading elleni szombati bajnoki mérkőzés első percében ütközött Steven Hunttal.

"Először nem is mértem fel, milyen komoly a baj. Azt hittem, agyrázkódásról van szó. Amikor aztán meghallottam a diagnózist, remegni kezdtek a lábaim. Nem hittem a fülemnek" - idézte a Times Vaclav Cechet.

A klub egyik orvosa az operációval összefüggésben arról nyilatkozott, előzetesen nem lehetett tudni, mennyire duzzadt meg a futballista agya, ennél fogva pedig azt sem, miként reagál a beavatkozásra. Az első becslések arról szóltak, hogy legalább fél évet kell várni a felépülésére.

Hunt levélben kért bocsánatot Cechtől, hangsúlyozva egyúttal, hogy az esetnél a labdára ment, nem akart sérülést okozni a kapusnak. Amint jelezte, hamarosan személyesen is felkeresi játékostársát.

A Reading közleményben védte meg futballistáját, a klub leszögezte "nagyon szerencsétlen kimenetelű ütközés történt, több független szakértő is kijelentette a televíziós felvételek alapján, hogy nem történt szabálytalanság".

Az angol szövetség ezzel együtt vizsgálatot indított. A szervezet nemcsak Hunt felelősségét igyekszik tisztázni, hanem foglalkozik Jose Mourinhónak, a Chelsea vezetőedzőjének lefújás utáni durva nyilatkozatával, valamint az eset súlyosságát rosszul felmérő Mike Riley játékvezető szerepével is. A bíró először nem engedélyezte, hogy a kapust a pályán elsősegélyben részesítsék.