Vágólapra másolva!
Büntetésének letöltése után győzelemmel tért vissza megszokott otthonába, a Szusza Ferenc-stadionba az Újpest, amely a labdarúgó Borsodi Liga 9. fordulójának zárómeccsén két góllal nyert a Vasas ellen.

Borsodi Liga, 9. forduló:
Újpest FC - Vasas 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc-stadion, 2500 néző
v.: Mészáros I. (Kispál R., Viszokai L.)
Újpest: Balajcza - Böjte, Vaskó, Vermes, Tóth B. - Sándor Gy., Korcsmár - Mészáros M. (Kőhalmi, 78.), Tisza (Kovács Z., 74.), Nagy O. - Rajczi (Cariati, 71.).
Vasas: Németh G. - Balog Zs., Pandur, Unierzyski, Tóth A. - Kincses, Fehér Z., Ködöböcz (Majoros, 74.), Németh N. (Tandari, 82.) - Nagy Zs. (Bali, 67.), Lázok.
gól: Rajczi (59.), Kovács Z. (92.)
sárga lap: Tóth A. (63.), Kincses (70.)

7. perc: Nagy Zsolt törhetett kapura egyedül, miután kilépett a hazai védők között, de lövését Balajcza hatalmas bravúrral védeni tudta.

10. perc: hatalmas újpesti bedobás után Korcsmár fejelhet kapura, de Németh Gábor szenzációsan mentett a gólvonalon.

15. perc: a hazai védők röviden kifejelt labdáját Kincses lőtte rá 18 méterről, de a labda kevéssel a kapu fölé szállt.

26. perc: Tisza 25 méteres szabadrúgását Németh Gábor ütötte szögletre.

38. perc: Lázok ugratta ki Nagy Zsoltot, aki Balajcza felett a hálóba emelt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

50. perc: Nagy Olivér jobb oldali beadását Korcsmár közelről fejelhette kapura, de az angyalföldi kapus parádésan védett.

59. perc: Sándor ugratta ki nagyszerűen Rajczit, akinek a lövése Németh kapusról ismét a csatár testére, majd onnan a Vasas hálójába pattant (1-0).

64. perc: Balog előreívelését Lázok vette át a hazai büntetőterületen belül, majd a hálóba lőtt, de kezezés miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

65. perc: jobb oldali vendég szöglet után Balajcza védte szenzációsan Pandur közeli fejesét.

81. perc: Nagy Olivér csapta be egy csellel a védőjét, de az alapvonal közeléből leadott lövését Németh biztosan fogta.

89. perc: szép kényszerítő után Nagy Olivér lőhetett kapura, de a vendégek kapusa ezúttal is védeni tudott.

92. perc: Kőhalmi távoli szabadrúgását Németh bravúrral ütötte ki éppen Cariati elé, de még az ő lövését is mentette az angyalföldi kapus, Kovács lökete azonban már a hálóban landolt (2-0).

Jó iramban indult a találkozó, ahol az első percekben mindkét együttes előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de a kapusok eszén egyik oldalon sem sikerült túljárni a játékosoknak. Huszonöt perc után a kezdeti lendület alábbhagyott, és a két tizenhatos között zajlott a játék. Ekkor már jobban odafigyeltek a csapatok a védekezésre, így gól nélkül fejeződött be az első félidő.

A szünet után is leginkább a mezőnyben pattogott a labda, majd negyedóra elteltével egy szerencsés találattal megszerezte a vezetést az Újpest. A gól után mindent megtett az egyenlítésért Mészöly Géza csapata, de nem sikerült a hazaiak kapuját bevennie, majd a hosszabbításban egy szabadrúgás után Kovács Zoltán biztosította be a lila-fehér győzelmet.

Forrás: [origo]
Meccs utáni nyilatkozatok

Mobilpress