Vágólapra másolva!
Karl Oyston, az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Blackpool elnöke pénteken azt mondta, hogy játékosügynökök többször ajánlottak fel neki "szerződésen kívüli prémiumot", ha az általuk képviselt futballistával köt szerződést.

"Nemcsak nekem, hanem a nálunk dolgozó edzőknek is komoly összegeket kínáltak azért, hogy tegyenek meg mindent ügyfeleik leigazolásáért" - mondta Oyston. Az angol szövetség (FA) felszólította a klubvezetőt, hogy adja meg azoknak az ügynököknek a nevét, akik így jártak el.

Pénteken arról írtak a szigetországi lapok, hogy az FA másodosztályú klubok feljelentése nyomán indított vizsgálatot januárban, és feltehetően minden szinten elterjedt a csúszópénzek fizetése. A szövetség nem kommentálta ezt az értesülést.

Az FC Liverpool jogi szakemberei is elkezdték elemezni a BBC televíziós csatornának ezzel a témával foglalkozó keddi adását, amelyben az egyesület utánpótlásedzője is szerepelt: a rejtett kamerás felvételen a szakember klubja tudta nélkül kínált eladásra utánpótlás futballistákat.

A műsor készítői ellen indít kártérítési pert Peter Harrisont, aki rejtett kamerával rögzített felvételeken többször is arról beszélt, mekkora összeggel lehet egy-egy edzőt megvesztegetni.

"Ezek csak viccelődések voltak, soha, senkinek nem adtam csúszópénzt" - jelentette ki Harrison.