Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 4-1-es vereséget szenvedett Norvégiától, s bár első Eb-selejtezőnk egyetlen gólját Gera Zoltán lőtte, a West Bromwich Albion légiósa már nem szívesen foglakozik a múlt hétvégi találkozóval. Ami nem véletlen, hiszen Bosznia-Hercegovina ellen idegenben javíthat Bozsik Péter együttese, s Gerzson szerint ha bátor játékot mutat a válogatott, akkor lehet esélyünk Boszniában.

"Nehéz túltenni magunkat mindazon, ami történt, de igazság szerint már nem lenne szabad a szombati meccsel foglalkozni, hiszen szerdán talán még nehezebb dolgunk lesz. Nehéz lesz a Bosznia-Hercegovina elleni összecsapás a bosnyák válogatott játékereje miatt, a stadionba prognosztizált félelmetes hangulat miatt, de leginkább a szombati emlékek miatt. Csalódást okozott a válogatott, és a csalódás mértéke azért volt hatalmas, mert sokan elhitték, hogy ez a válogatott legázolja Norvégiát. Mindannyian hittünk a sikerben a mérkőzés előtt, de tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Akkor is az lett volna, ha nem követünk el hatalmas hibákat, és ha bátran játszunk, de így, bátortalanul esélyünk sem volt." - nyilatkozta Gera Zoltán, aki 11-esből volt eredményes 0-4-es állásnál.

"Nagyon sajnáljuk, ami történt, és megpróbálunk előre nézni. Boszniában csak akkor lesz esélyünk, ha bátrak leszünk, ha merünk kockáztatni, ha fel merjük vállalni azt a játékot, ami eredményre vezethet. Biztonsági játékkal, a váratlan megoldásokat kerülve egészen biztosan nem lehet jó eredményt elérni. Lélektanilag rosszkor jön nagyon ez a szerdai mérkőzés, hiszen a padlóról kell felállnunk, de jó is van abban, hogy ilyen hirtelen jön az újabb meccs, hiszen rá vagyunk kényszerítve arra, hogy az új feladatra koncentráljunk, és egy esetleges siker esetén gyorsan feledtethetnénk a szombaton történteket" - zárta szavait a 27 esztendős támadó.