Vágólapra másolva!

Botrányszagú Zetterberg-pisi

A televíziós közvetítéseknek köszönhetően manapság a kispadon ülő focisták "sincsenek biztonságban", hiszen a kamerák az ő reakcióikat is rögzítik, így aztán rögtön szenzáció lesz belőle, ha egy játékos mondjuk "beszól" az edzőjének, vagy dühösen veszi tudomásul a szakvezető valamely döntését.

Nem csoda, hogy néhány évvel ezelőtt a belga újságírók is nagy sztorit szimatoltak, amikor az RSC Anderlecht-FC Bruges rangadón a brüsszeliek svéd középpályása, Pär Zetterberg a második félidőben - amikor a lila-fehérek mestere, Hugo Broos a harmadik cseréjét is kihasználta, és így nyilvánvaló vált, hogy a skandináv labdarúgó már nem léphet pályára - viharos gyorsasággal elhagyta a kispadot, és berohant az öltözőbe.

A másnapi lapokban máris arról lehetett olvasni, hogy Zetterberg megharagudott az edzőre, amiért az nem őt cserélte be, és az újságok azt találgatták, hogy a svéd focista hová fog igazolni. Mint kiderült, az igazság ennél jóval prózaibb volt.

"Egyáltalán nem voltam dühös, egyszerűen csak nagyon kellett pisilnem. Mi mást tehettem volna? Talán a kispad mellett kellett volna elvégeznem a kisdolgomat? (Egyébként már erre is volt példa, az amerikai válogatott, DeMarcus Beasley egyszer melegítés közben engedte le a "fáradt gőzt", pechjére azonban az egyik operatőr kiszúrta tettét.)

Már meg is beszéltem a trénerrel a dolgot" - nyilatkozta Zetterberg, aki ezt követően egyet odaszúrt a zsurnalisztáknak is. "Legközelebb abból írjanak szalagcímet, hogy szellentettem egyet a kispadon."