Vágólapra másolva!
Manapság a futballklubok szinten mindent megtesznek annak érdekében, hogy játékosaik ne szenvedjenek sérülést szabadidejükben: a labdarúgók szerződésében sokszor szerepel, hogy például nem mehetnek el síelni, és nem űzhetnek semmiféle extrém sportágat, amely magában hordozza a lehetőségét, hogy a focista megsérül, és kidől a sorból.

Vannak azonban olyan esetek, amire sehogyan sem lehet előre felkészülni, és az elmúlt években bizony sok olyan furcsa sérülésről lehetett hallani, ami családi körben, teljesen mindennapos események között történtek. A Hamburger SV argentin csatárának, Bernardo Romeónak például azért kellett kihagynia a VfL Wolfsburg elleni bajnokit, mert kétéves kislánya, Juliana túl nagy vehemenciával ugrott a papa ölébe, és a támadónak meghúzódott a háta.

Különösen rájárt a rúd az angol AFC Bournemouth játékosaira is, hiszen a klub több focistáját és otthoni "balesetek" miatt veszítette el hosszabb-rövidebb időre. A középpályás Gareth O'Connor lába például akkor sérült meg, amikor a barátnője lakásában egy kihúzható ágyat próbált "üzembe helyezni" - ennek eredményeképpen egy hétig nem léphetett pályára.

A kapus Gareth Stewart úgy vágta el az egyik ujját, hogy a hűtőszekrényt akarta arrébb húzni a konyhában. Az átok harmadikként a csatárra, Steve Fletcherre sújtott le: a hórihorgas támadó kislánya a játszótéren hintázott, amikor kiesett a szerkezetből, és a kilengő hinta vészesen közeledett a fejéhez. Fletcher természetesen azonnal odaugrott, hogy elrántsa a lányát, és a hinta így őt vágta fejbe. A futballista még viszonylag olcsón megúszta a dolgot: a szemöldökét ugyan négy öltéssel kellett összevarrni, és egy kis monoklit is összeszedett, de komolyabb baja nem esett.

A remek memóriával megáldott Bournemouth-drukkerek persze azonnal felidézték azt az 1997 szeptemberében megtörtént esetet, amikor a Manchester Unitedtől kölcsönkapott Graeme Tomlinson háta azért húzódott meg, mert életében először vízágyon aludt.