Vágólapra másolva!
Arra már több alkalommal is volt példa a világtörténelemben, hogy egy szurkoló hivatalosan is felvegye csapata nevét: jó pár évvel ezelőtt Bulgáriából érkezett hír egy Manchester United nevű fanatikusról, és hazánkban is megtörtént, hogy valaki Fradikának nevezte el lányát. Ezek az esetek azonban egytől egyig a rajongás jelei voltak, viszont néhány esztendeje Angliában egy fiatalember azért tett hasonló lépést, hogy így segítse szeretett egyesületét.

A 23 esztendős Paul Stevenson olyan aggasztónak látta kedvenc klubja, a Barnsley FC helyzetét, hogy úgy döntött: a maga módján megpróbálja felhívni a figyelmet rá. Ehhez pedig azt találta a legjobb módszernek, hogy hivatalosan is felvegye a Save Barnsley FC, azaz a Mentsük meg a Barnsley FC-t nevet. Paul nagyon is komolyan gondolta a dolgot. "Csak nagyon kevesen tudják, hogy a Barnsley milyen katasztrofális anyagi helyzetben van, és remélem, hogy a nevemmel fel tudom rá hívni a figyelmet" - mondta az egyébként újságíróként dolgozó fiatalember, aki azt is elárulta, hogy semmi problémája nem akadt az új nevéből.

"Az életem ugyanolyan normálisan telik, mint eddig. Az anyám csak Save-nek szokott hívni, az apám pedig még nem is tud a dologról, mert éppen Törökországban nyaral. Számára nagy meglepetés lesz, az biztos." És hogy mik a jövőbeli tervei a névvel? "Ha a klub megszűnik, akkor valószínűleg életem végéig megtartom ezt a nevet, de ebbe egyelőre még belegondolni sem akarok." Még szerencse, hogy nem a Queen of the Southnak drukkol.

Van, aki számára viszont éppen az okozott gondot, hogy beceneve megegyezik az egyik klub közkedvelt elnevezésével. Ha ez a valaki egy egyszerű átlagember, akkor meg kell barátkoznia a gondolattal, ha viszont olyan híres és olyan sok pénze van, mint Victoria Beckhamnek, akkor megpróbálhat változtatni rajta.

Az akkoriban még a Manchester Unitedben futballozó David Beckham feleségét a Spice Girlsben való szereplése óta Anglia-szerte csak Posh-ként, azaz Sikkesként ismerik, azonban érdekes módon éppen ez a beceneve a másodosztályban szereplő Peterborough Unitednek is. Mrs. Beckhamnek ez nem nagyon tetszett, ezért tiltakozást nyújtott be az ellen, hogy az egyesület jogilag levédesse a nevet. A klubot ugyan már az 1920-as évek óta így nevezik, de Victoriát mindez egyáltalán nem zavarta.