Vágólapra másolva!
A Nagy-Britanniához tartozó Man-sziget postahivatala úgy döntött 2002-ben, hogy a világbajnokság előtt bélyegsorozatot ad ki, amelyen népszerű, minden bizonnyal a vébén is pályára lépő focisták szerepelnek majd. A jogszabályok értelmében azonban az Egyesült Királyságban élő személy nem kerülhet bélyegre, és ez alól csak a királyi család jelent kivételt.

A Királyi Bélyeggyűjtő Társulat egyik tagja, bizonyos Peter Jennings azonban megtalálta a megoldást: a szabály szerint ugyanis ha a bélyegen szereplő személyt nem lehet felismerni, akkor őt is ábrázolhatják. Ennek megfelelően a május elsején kiadásra került, hat bélyegből álló sorozaton egyetlen focista arca sem látható, amivel tulajdonképpen betartották a szabályt, meg nem is, hiszen ettől függetlenül mindegyik futballista határozottan felismerhető volt.

Önök szerint például ki lehet az a játékos, aki az angol válogatott hetes számú mezében, kopasz fejjel éppen egy becsúszó szerelés közben látható? És vajon ki lehet a portugálok hetes számú futballistája, aki éppen egy szöglet elvégzéséhez készülődik? Természetesen David Beckhamről és Luis Figóról van szó, míg a többi bélyegen Thierry Henry, Michael Owen és Alessandro del Piero volt látható, és kis hozzáértéssel fel is ismerhető.