Vágólapra másolva!

Büntetőpárbaj a sötétség leple alatt

Az angol amatőr labdarúgás hihetetlen dolgokat tud produkálni. Néhány éve például Yorkshire-ben, a West Riding Amateur League fantázianevű sorozatban két kiscsapat, a Littletown és a Storthes Hall minden bizonnyal új világrekordot állított fel a tizenegyesrúgások terén.

A mérkőzésen sokáig a Littletown vezetett 1-0-ra, de az utolsó percben a Storthes Hall egyenlített, így hosszabbításra került sor. Mivel nem született gól, következhettek a tizenegyesek, amelyek alatt azonban már igencsak besötétedett.

Villanyvilágítás híján a szurkolók autóik reflektoraival próbáltak némi fényt teremteni, de ez nem sikerülhetett valami jól. A büntetőpárbajban ugyanis 17 sorozat ment le anélkül, hogy a focisták egyetlen lövést is elhibáztak volna.

Ez persze nem csoda, hiszen a kapusok már az utolsó percekben is arról panaszkodtak, hogy nem látják a labdát. Végül aztán a játékvezető úgy döntött, hogy nem folytatják a tizenegyesrúgásokat, hiszen semmi értelme sincsen, hogy másnap reggelig rugdossák a büntetőket.