Vágólapra másolva!
Fortuna néha furcsa játékot tud űzni a klubcsapatokkal, hiszen a sorsolás szeszélye során nemegyszer előfordult már, hogy két együttes pár hét alatt többször is találkozott.A Real Valladolid és az RC Deportivo például néhány éve egy hét alatt három mérkőzést is játszott egymással (egyet a bajnokságban, kettőt pedig a spanyol kupában), az AC Parma és a Juventus FC pedig 1995 tavaszán alig valamivel több, mint egy hónap leforgása alatt ötször mérkőzött meg (kétszer az UEFA-kupában, kétszer az olasz kupában, egyszer pedig a bajnokságban).

Mindez azonban semmiség ahhoz képest, amit a Wollpack Wanderersnek és a Garrison Gunnersnek ki kell állnia. A két együttes a Nagy-Britanniához tartozó Scilly-szigetek egyikén, St. Maryn létezik, és minden egyes idényben legalább 20 meccset vívnak egymással. Mindez persze nem csoda, hiszen a szigeten mindössze ez a két klub funkcionál.

A szigeten immár 39 éve rendeznek "bajnokságot", amelyből a Gunners eddig 20-at, a Wanderers 17-et nyert meg, egy alkalommal pedig nem hirdettek győztest. A kiegyensúlyozottság nem véletlen, hiszen a két csapat játékoskerete évről évre változik.

"A szigeten körülbelül 40 felnőtt férfi él, akik szeretnek focizni. Minden novemberben összegyűlünk a helyi kocsmában, kiválasztjuk a két csapatkapitányt, akik felváltva megneveznek egy-egy embert, ahogyan a grundokon szokás" - mesélte Howard Cole, aki a sziget bajnoki sorsolásért felelős - túl nehéz dolga nincsen, annyi biztos, hiszen még arra sem kell figyelnie, hogy melyik csapat szerepeljen idegenben: a szigeten ugyanis csak egy futballpálya van.

A két csapat egyáltalán nem unja egymást, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a bajnokságon kívül két kupasorozatot is rendeznek St. Maryn, akárcsak Nagy-Britanniában. "Az első döntőt éppen nemrég játszottuk, és a Garrison Gunners nyert, aminek igencsak örültem, mivel én is ebben a csapatban szerepeltem" - büszkélkedett Cole.