Vágólapra másolva!
Nagy csatában nyert 1-0-ra a Steaua Bucuresti labdarúgócsapata az UEFA-kupa elődöntőjében az angol Middlesbrough-val szemben, az összecsapás egyetlen gólját Dica szerezte. A másik összecsapáson a Schalke és a Sevilla nem bírt egymással.

Folytatta kiváló szereplését a Steaua Bucuresti labdarúgócsapata, amely emberemlékezet óta nem kapott ki az UEFA-kupában, s immáron az elődöntőnél járva is tartotta jó szokását. A román együttes a párharc első összecsapásán az angol Middlesbrough-t verte 1-0-ra egy jól eltalált Dica-találattal.

A középpályás a 30. percben kapott egy labdát a kapuinak háttal állva, valahogy beforgott védőjével a hátán, s 15 méterről, jobbal hatalmas gólt ragasztott Schwarzer hálójának bal felső sarkába. Győzelmével a Steaua kis lépés tett a továbbjutás felé vezető úton.

A másik ágon nem bírt egymással a Schalke és a Sevilla, így ki kellett egyezniük egy gól nélküli döntetlenben. A 8. percben Asamoah lövését védte bravúrral Palop, erre válaszul a 23. percben Navas hatalmas bombája kerülte el fél méterrel a kaput.

A hazaiak támadójátékában csak a második félidei cserék hoztak változást: Hamit Altintop helyére már a szünetben beállt Lincoln, míg Varelát a 65. percben váltotta Kuranyi. A 73. percben Lincoln lövését védte Palop, majd öt perccel később ismét a brazil csatár jutott helyzethez, de ziccerben élesen a kapu előtt lőtt keresztbe...

A 80. percben megfogyatkozott a hazai együttes, Krstajic egy teljesen ártalmatlan szituációban a mellette elfutó Jesus Navast könyökkel letaglózta - villant is a piros lap. Emberhátrányban sem lanyhult a gelsenkircheniek nyomása, a 84. percben Bordon fejesét védte kiváló reflexszel a sevillai hálóőr.

A 91. percben még Maresca villanthatott volna, de lövését a visszavetődő Rost megkaparintotta. A gól nélküli döntetlennel a spanyol együttes várhatja talán nyugodtabban a visszavágót.

Eredmények, UEFA-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Steaua Bucuresti (román) - Middlesbrough (angol) 1-0 (1-0)
Bukarest
v.: Hamer (luxemburgi)
Steaua Bucuresti: Carlos - Ogararu, Ghionea, Goian, Marin - Dica, Radoi, Bostina, Paraschiv (Lovin, 87.) - Nicolita, Oprita (Cristea, 89.)
Middlesbrough: Schwarzer - Parnaby, Ehiogu, Bates, Queudrue - Boateng, Rochemback, Downing, Morrison (Parlour, 70.) - Yakubu (Maccarone, 70.), Hasselbaink
gól: Dica (30.)

Schalke 04 (német) - Sevilla (spanyol) 0-0
Gelsenkirchen, Arena Aufschalke
v.: Sandmoen (norvég)
Schalke: Rost - Rafinha, Bordon, Krstajic, Kobiasvili - F. Ernst (Bajramovic, 74.), Poulsen, Varela (Kuranyi, 65.) - Hamit Altintop (Lincoln, a szünetben) - Asamoah, Larsen
Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, David - Marti, Jesus Navas, Maresca, Puerta (Adriano, 82.) - Saviola (Luis Fabiano, 61.), Kanouté (Renato, 32.)
piros lap: Krstajic (80.)