Vágólapra másolva!
A futsal NB I-ben idén még nem sikerült nyernie a Colorspectrum Aramisnak, így nem meglepő, hogy a címvédő már csak negyedik. A budafokiak a 15. fordulóban a második Szentessel ikszeltek. A Gödöllő már egyedül vezeti a bajnokságot, miután 6-4-re legyőzte a Kanárik csapatát, amely szintén a rájátszást érő harmadik a tabellán. A Cső-Montage elbukott Csömörön, így könnyen előfordulhat, hogy Jávor Istvánék nem kerülnek négy közé.

Futsal NB I, 15. forduló:
Colorspectrum Aramis - Legrand-Szentes 4-4 (1-3)
Budafok, Fonyódi Antal Sportcsarnok, 150 néző
v.: Berta László, Forgács Ákos, Strehó Sándor
Aramis: Komáromi - Frank T., Camin, Nagy G., Mészáros. Csere: Csernai, Sivák, Kőrösi, Ugrai, Munkácsi, Fogarasi, Solymosi. Mb. edző: Mersich Péter
Szentes: Kovács K. - Szarvas, Koncz, Kerepeczky, Varga R. Csere: Varga Zs., Jernei, Szabó Á., Ábel, Bíró. Játékosedző: Koncz Zsolt.
gól: Camin (2), Ugrai, Kőrösi, illetve Szarvas (2), Szabó Á., Ábel
sárga lap: Camin, illetve Kerepeczky, Varga R., Szarvas
kiállítva: Komáromi (Aramis, 4. - gólhelyzetben buktatta az ellenfelét)

Zsinórban harmadszor játszott 4-4-es döntetlent a bajnok Aramis, amely idén még nem tudott győzni a bajnokságban. A 12. percben már három góllal vezetett Budafokon az idei meglepetéscsapat, a Szentes, ám ezután szinte végig vészkapussal játszott az Aramis, és a 38. percben sikerült is kiegyenlítenie.

Gödöllői Futsal Klub - Kanárik 6-4 (3-2) (videoösszefoglaló)
Gödöllő, Egyetemi Sportcsarnok, 600 néző
v.: Kovács Gábor, Török Károly, Nyekita János
Gödöllő: Tóth Gy. - Tóth Sz., Baranyai, Lódi, Madarász. Csere: Szente, Takó, Gyurcsányi, Berkes, Jackes, Simonyi, Ács. Edző: Kis János.
Kanárik: Haffner - Simon P., Kovacsics, Biczi G., Sándor. Csere: Lukács Á., Vörös P., Vörös I., Tóth S., Biczi Á., Druskóczi. Edző: Wachutka Zoltán.
gól: Madarász (2), Takó (2), Lódi, Tóth Sz., illetve Biczi G. (2), Simon P. (2)
sárga lap: Takó, illetve Simon P.

Aki szereti a futsalt, annak öröm volt a lelátókra tekinteni hétfőn, amikor is a Bikák a Kanárikat látták vendégül. A meccs első 15 perce nem hozta lázba ennek ellenére nem hozta lázba a közönséget. Egészen a tizennyolcadik percig vezetett a Kanárik, ám ezt követően szempillanás alatt felpörögtek az események. Takó góljával kiegyenlített a Gödöllő, és ekkor már szép játékkal rukkolt elő. A játék megpezsdülésével a nézőtér is "élni" kezdett. Egy-egy hazai és vendégtalálat után, a félidő befejezése előtt hat másodperccel lőtt Bika-találat (Tóth Szabolcs elemi erejű lövése a kapufa belső lapjáról vágódott a kapuba) pedig jó második játékrészt sejtetett.

A hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták az első húsz percben, és ennek ismét meg lett az eredménye, Madarász szerzett újabb gólt (4-2). A zöld-sárgák egy pillanatra sem adták fel, ezért továbbra is jó volt a meccs, s végül kétszeri gólváltás után alakult ki a 6-4-es végeredmény.

A bajnokság listavezetője megérdemelten szerezte meg a három pontot, ám a vendégek, ha fegyelmezettebbek, sokkal jobban megnehezíthették volna a Gödöllő dolgát. Három gólt is saját maguk hoztak össze, mégpedig hihetetlen nagy egyéni hibákat elkövetve, ráadásul ötször sem sikerült 10 centiméterről az üres kapuba találniuk, azaz igazán szomorúak lehetnek Simon Péterék.

A hazaiak - talán a hétközi két válogatott mérkőzés miatt - a meccs elején még nem a tőlük megszokott frissességgel mozogtak, de utána sikerült felpörögniük, és mind taktikában, mind játékban vendégeik fölé nőttek.

További eredmények:
Berek-Rolád Miskolc - MVFC-Berettyóújfalu 2-12 (1-3)
Miskolc, Zrínyi Ilona Gimnázium, 100 néző
v.: Solymosi András, Farkas Balázs, Dobó Gábor
Miskolc: Valkányi - Szabó J., Vicickó, Illés, Dobondi. Csere: Mitterpach, Lénárt L., Debreceni. Edző: Zupkó Mihály.
Berettyóújfalu: Lovász - Trencsényi, Tamás, Turzó, Kolompár. Csere: Nagy T., Szűcs, Nagy T., Nagy I., Lovas, Moga Flavius, Szitkó Edző: Mezei József
gól: Vicickó, Illés, illetve Szűcs (5), Tamás (2), Turzó (2), Nagy I., Kolompár, Nagy T.
sárga lap: Szabó J.

Rubeola FC Csömör - Cső-Montage BFC 7-4 (4-1)
Csömör, Sportcsarnok, 150 néző
v.: Nyekita Dezső, Kömpf Gyula, Vámos Tamás
Rubeola: Nagy Z. - Somogyi K., Fülep, Veres, Pelles, Győrfi. Csere: Kézi, Molnár Z., Ulviczky, Németh P., Aubel, Hegedűs. Játékosedző: Somogyi Krisztián.
Cső-Montage: Reveland - Szimcsák, Jenei, Tóth M., Mezőfalvi I. Csere: Szentjobbi, Szalay G., Somogyi G., Mezőfalvi II., Márkus, Nyáry, Erdős. Játékosedző: Jávor István.
gól: Somogyi K. (2), Pelles (2), Győrfi (2), Fülep, illetve Jenei, Nyáry, Szentjobbi, Szalay G.
sárga lap: Németh P., Somogyi K., illetve Szentjobbi
kiállítva: Kézi (Rubeola, 33. - a játékvezető megsértéséért), Jenei Ottó (Cső-Montage, 20. - ellenfelét durván a földre lökte)

V-Dupont FC - Jövőkép-Siklós 6-1 (1-0)
v.: Kormos Gábor, Gyertyás Zsolt, Demeter Miklós
V-Dupont: Oszfolk - Horváth R., Kozák, Bódog, Turbucz. Csere: Pátrovics, Schütt, Jáky, László, Hegyi. Edző: Berecz Gábor.
Siklós: Erdei - Nagy A., Kolompár K., Élő, Kutyáncsányin. Csere: Szabó Zs., Tóth B., Demhardt. Edző: Szabó Mihály.
gól: Turbucz (2), Bódog (2), Horváth R., László, illetve Kolompár
sárga lap: Kutyáncsányin

Fortuna-Sirokkó FC - Első Beton Szeged 4-7 (2-4)
Abony, Városi Sportcsarnok, 100 néző
v.: Guta János, Némethi Attila, Némethi Anikó
Fortuna: Kovács L. - Takács A., Moll, Riscutia, Lukács B. Csere: Veres, Horváth T., Virág, Lengyel, Németh P., Gauland, Németh A. Játékosedző: Németh Péter.
Szeged: Tihanyi - Németh L., Fekete K., Csúri, Tóth A. Csere: Halász, Kovács P., Puskás, K. Tóth, Brinszky, Balog T., Rácz A. Edző: Szabó Zsolt.
gól: Riscutia (2), Virág (2). illetve K. Tóth (2), Brinszky, Csúri, Balog T., Tóth A., Tihanyi
sárga lap: Rácz