Vágólapra másolva!

Ha már unod a kispadot

A labdarúgás világában sokféle módszer létezik arra, hogy egy játékos felhívja magára az edzője figyelmét. A legegyszerűbb persze, ha az edzéseken és a mérkőzéseken jól teljesít, de vannak bizonyos trükkök arra is, hogy mit tegyenek a játékosok, ha már unják a kispadot.

Az angol válogatott Joe Cole esete jó példa erre. Évekkel ezelőtt a West Ham United középpályását mindenki hatalmas tehetségnek tartotta Angliában, és fiatal kora ellenére a válogatottba követelték, ám Cole sokáig csak a kispadig jutott a nemzeti tizenegyben.

2000 októberében a finnek elleni vb-selejtezőn is csak csereként nevezték be, s ahogy telt az idő, és az angol csapat képtelen volt gólt szerezni, Cole egyre inkább úgy érezte, hogy lendíteni tudna a gárda játékán.

Hogy felhívja magára az akkori szövetségi kapitány, Howard Wilkinson figyelmét, zsebéből egy rágógumipapírt húzott elő, összegyűrte, és a tréner lába elé gurította, ám a módszer hatástalan maradt, Wilkinson nem vette a jeladást.

Cole teljesítményének köszönhetően, a pár hónappal később hivatalba lépett Sven-Göran Eriksson különböző trükkök nélkül is rendszeresen számít a jelenleg már a Chelsea FC-ben remeklő középpályás játékára.