Vágólapra másolva!

Balszerencsét hozott a menyasszony

A sportolók és különösen a futballisták általában igen babonás emberek, gyakran előfordul, hogy egy-egy győztes meccset követően igyekeznek mindent ugyanúgy csinálni a következő találkozó előtt is.

Magyarországról leginkább Király Gábor és az ő legendás szürke melegítője ismert, Angliában pedig szinte minden futballszerető tudja, hogy Paul Ince mindig csak az öltözőfolyosóról a pályára kilépve veszi fel a mezét. A babonának nagy szerepe van a szurkolók körében is, ám amit egy szicíliai drukker művelt, az minden képzeletet felülmúl.

Az illető, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra a hírügynökségek, békésen élte életét, és készült az esküvőjére, amelyre pár hét múlva került volna sor. A 30 esztendős férfinek azonban kezdett gyanús lenni menyasszonya: nem arról volt szó, hogy megcsalná őt, egészen egyszerűen csak amióta vele volt, egyre több balszerencse érte.

Aztán hirtelen kezdtek felpörögni az események: a férfinek előbb a munkahelyén akadtak problémái, ami miatt elveszítette állását, majd pedig lakáskulcsát hagyta el. Ezt még betudta volna a véletlenek különös egybeesésének, azt viszont már nem, ami a következő hét végén történt. Az illető otthon televízión nézte kedvenc csapata meccsét, és nagy örömmel kortyolta sörét, mivel a gárda 1-0-s győzelemre állt, és a mérkőzésből már csak percek voltak hátra.

Egyszer csak megszólalt a csengő, és belépett a szobába barátnője. Ebben a pillanatban az ellenfél kiegyenlített. Ez már sok volt a szerencsétlen olasznak, azonnal kizavarta a lakásból elátkozott menyasszonyát, aki sírva megpróbált elnézést kérni, de amint megint belépett a szobába, az ellenfél - már a hosszabbítás perceiben - megint betalált, megszerezve a győzelmet.

A szurkoló vehemens szicíliaihoz illően azonnal szakított barátnőjével, és az esküvőt is lemondta. Arról nem érkezett híradás, hogy azóta mennyi szerencse érte, annyi azonban bizonyos, hogy egy darabig még nem lesz nyugta: elhagyott kedvese ugyanis be akarja perelni anyagi és erkölcsi károkozás miatt.