Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt június 25-én!

1973-ban ezen a napon született Barton-on-Seaben Jamie Redknapp, a visszavonulását a napokban bejelentett egykori angol válogatott. Mégpedig sportos családban, hiszen édesapja, Harry Redknapp a West Ham United focistája volt, és KEK-döntőt is játszhatott, majd pedig edzőnek állt.

Az idősebbik Redknapp akkor a Bournemouth AFC mestere volt, és Jamie is itt kezdte pályafutását, már tizenhét esztendősen bemutatkozott a felnőttek között a második vonalban. A következő szezonban egy osztállyal lejjebb már kilenc összecsapáson szerepelt, és akkor már tagja volt a korosztályos válogatottnak. Több élvonalbeli csapat is hívta, de ő a Liverpool FC ajánlatát fogadta el, a Vörösök 350 ezer fontot fizettek érte. Az élvonalban csak egy idénnyel később debütált, amikor már utánpótlás-válogatott volt, és az 1992-93-as szezontól kezdve alapembernek számított a Liverpoolban.

1995-ben a nagyválogatottban is bemutatkozhatott Kolumbia ellen, René Higuita az ő lövését hárította az elhíresült "skorpiómozdulattal". Szerepelt az 1996-os Európa-bajnokságon, de az 1998-as világbajnokságról már lemaradt. Ezt követően azonban kiválóan futballozott, és Gérard Houllier őt tette meg a Liverpool csapatkapitányának. Az 1999-2000-es idény során térdszalagszakadást szenvedett, ami miatt több mint egy évet ki kellett hagynia, és már nem tudta visszaverekedni magát a Vörösök első csapatába. A kilencvenes évek közepén az egyik legnépszerűbb angol futballista volt, a kor David Beckhamje: Redknapp felesége ugyanis szintén egy ismert popsztár, Louise.

A Vörösök csapatkapitánya a 2001-2002-es szezonban csak négy találkozón lépett pályára, így a nyáron távozott a klubtól. A Tottenham Hotspurhöz szerződött, de sérülései miatt - értelemszerűen - Londonban sem tudta megközelíteni régi formáját. Három szezont húzott le a Spursnél, majd - januárban klubot cserélve - még megpróbálkozott a játékkal a Southampton FC-nél is, de hiába. Visszavonulását édesapja, a Szentek jelenlegi edzője jelentette be.