Vágólapra másolva!
Sajtóértesülés szerint Lisztes Krisztián és Szabics Imre is az 1. FC Köln labdarúgója lehet.  Ha az élvonalba feljutott csapat megszerzi a két játékost, akkor három magyar légióssal rendelkezhet, Tököli Attila ugyanis tavaly nyáron került Kölnbe.

A Kicker című sportlap már korábban pedzegette, hogy Szabics Imre Kölnbe szerződhet, ezt erősítette meg a kölni Express című lap is, amely bővítette a kört, s "Köln buhlt um Ungarn-Doppel" című cikkében már Lisztes Krisztián érkezését sem tartotta kizártnak.

A 100 százalék Fradi írása szerint Szabics klubváltásának oka, hogy a mostani szezonban kevés lehetőséget kapott a VfB Stuttgartnál. A hetilap szerint a válogatott támadó csütörtökön már meg is egyezhet új munkaadójával.

A Köln másik kiszemeltje Lisztes Krisztián, aki már korábban kijelentette, hogy elhagyja a Werder Brement. Uwe Rapolder vezetőedző szívesen látná együttesében a magyar irányítót, mivel nincs megelégedve a görög Európa-bajnok Vaszilisz Cartasz játékával. Az Express úgy tudja, Lisztest még egy másik német csapat is csábítja.

Lengyel játékos is érkezhet Kölnbe, ám a 28 esztendős Maciej Zurawski szerződése egyelőre pénzfüggő, a Wisla Krakow ugyanis hárommillió eurót kér a labdarúgóért.

A klub alelnöke, Jürgen Glowacz a hét végén Belgiumban tárgyalt, a kiszemeltek között van ugyanis az FC Bruges két játékosa, Phillipe Clement és David Rozehnal is. Ráadásul a Rapolder által leginkább csábított Daniel Bierofka a Stuttgart vagy a Hannover ajánlatát fogadja el, helyette a svájci kupagyőztes FC Zürich középpályása, Daniel Gygax lehet a befutó.

[origo] / (MTI)