Vágólapra másolva!
Bár a Bundesligában szereplő Hannover '96 együttesét nem fenyegeti a kiesés veszélye, a német gárda vezetői nem nézik jó szemmel a csatárok 2005-ös gólínségét. A jelenleg 11. helyezett együttesnél a támadósort a bronzérmes helyen álló VfB Stuttgart magyar játékosával, Szabics Imrével szeretnék megerősíteni.

A Hannover gólfelelősei a téli szünet utáni bajnokikon mindössze hét alkalommal voltak eredményesek, így nem csoda, hogy Ewald Lienen vezetőedző kijelentette: nyáron jelentős változások várhatók a keretben, elsősorban támadóposzton.

Az már most borítékolható, hogy az osztrák Roman Wallner, a brazil Fonseca Leandro, a cseh Jirí Kaufmann és a szerb Veljko Paunovic nem marad Hannoverben. A kétszeres bajnokcsapat szerette volna visszacsábítani az AWD-Arenába a német válogatott Thomas Brdaricot, ám úgy tűnik, ez a terv nem fog megvalósulni, s ekkor jön a képbe Szabics Imre. Lienen edző ugyanis - a clubcall.com információi szerint - úgy véli, a Stuttgartban általában csak epizódszerepeket kapó magyar válogatott támadó megoldhatja a hannoveri csatárproblémákat.

A 24 esztendős magyar futballista a múlt héten amúgy újra kezdő volt, mégpedig a Stuttgart Wolfsburg elleni, 0-0-ra végződött bajnokiján, s ha Matthias Sammer vezetőedző több lehetőséget biztosít számára, akkor Szabics minden bizonnyal nem fogja erőltetni a klubváltást. A VfB ugyanis mindenképpen magasabban jegyzett csapat a Hannovernél, ráadásul jelenlegi klubjával a BL-ben is pályára léphet a - korábban a Lazióval is kapcsolatba hozott - magyar aranylabdás.