Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága kedden kizárta a Ferencvárost a Magyar Kupa 2005-2006-os sorozatából az idei döntőn elkövetett súlyos sportszerűtlenségek miatt.

"A ferencvárosiak viselkedésükkel csorbították a sorozat amúgy sem igazán nagy tekintélyét, a horvát játékvezetőkkel szembeni magatartásukkal pedig még sportdiplomáciai bonyodalmat is okoztak" - közölte az fb-elnöke. Kőszegi Géza a döntés indoklásaként elmondta: a zöld-fehérek megsértették a fegyelmi szabályzat három pontját, nem vettek részt az ünnepélyes eredményhirdetésen, a játékosaik közül hárman kiállítást érő szabálytalanságot, mások pedig egyéb súlyos sportszerűtlenségeket követtek el. "Ezeket a klub is elismerte" - tette hozzá Kőszegi.

Sajtóbeszámolók szerint a zöld-fehérek trénere súlyos sportszerűtlenségekre buzdította a csapat tagjait. Az MLL a játékosok és a László Csaba ügyét egyelőre nem zárta le, ugyanis újabb tanúk kihallgatását látta szükségesnek. Tepszics Ignác, a Ferencváros sportigazgatója annyit mondott, hogy a határozat kézhezvételét követően benyújtják a fellebbezést. A finálén kiállított ferencvárosi Adem Kapic, Rósa Dénes és Szűcs Lajos, valamint a soproni Pintér Zoltán már korábban, huszonnégy órával a találkozót követően egy-egy MK-találkozóra szóló eltiltást kapott.