Vágólapra másolva!

Maradona távol tartja magát az íróasztaltól

Nem vállal irodai munkát a futballéletbe ismét bekapcsolódni kívánó Diego Maradona, az argentinok élő legendája.

"Nem vágyom íróasztalra, és azoknak is csalódást kell okoznom, akik a sport nagyköveteként szeretnének látni. Ennél sokkal tevékenyebben kívánok részt venni hazám labdarúgásában" - jelentette ki a 44 éves szupersztár, aki márciusi gyomorszűkítő műtéte óta 11 kilót fogyott.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által - Pelével együtt - az évszázad játékosának megválasztott futballista tapasztalatát gyerekeknek és profiknak is továbbadná, és elmondása szerint bármelyik argentin klubnál elhelyezkedne.

Maradona visszavonulása óta sem került le a pletykalapok címoldaláról: a kábítószer rabjává lett, és folyamatos botrányok zajlottak körülötte. Kokainfüggőségétől egy kubai klinikán próbált több alkalommal is megszabadulni, ám újra és újra visszaesett, miközben testsúlya 122 kilóra nőtt. Tavaly áprilisban szívproblémákkal és légzési nehézségekkel az egyik Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára is be kellett szállítani.

Az 1986-os mexikói világbajnokságon győztes csapat vezéregyénisége állítása szerint november elején megszabadult kokainfüggőségétől, ám továbbra is aláveti magát kezeléseknek. Teljes gyógyulását követően drogprevenciós programokban is közre kíván működni.