Vágólapra másolva!
A magyar sportújságírók szavazatai alapján a 2004-es évhez hasonlóan ismét Gera Zoltán nyerte el a magyar Aranylabdát. Kijutott a díjakból a Debrecennek, a Loki lett a legjobb csapat, Sándor Tamást a legjobb itthon játszó magyar labdarúgónak, Igor Bogdanovicot pedig a legjobb légiósnak választották, igaz, a szerb csatár már Törökországban profiskodik. A legjobb fiatal  tehetség Juhász Roland, a legjobb játékvezető Arany Tamás, a legjobb edző Csertői Aurél lett.

Gera sikerének értékét növeli, hogy az idei voksoláson valamennyi újságírónál az első helyen végzett. A eredményt természetesen örömmel fogadta a sérvműtétje után jelenleg Birminghamban lábadozó játékos.

"Nagyon megtisztelő számomra, hogy ennyien elismernek, és úgy gondolják, hogy két egymás követő évben én voltam a legjobb. Köszönöm szépen mindenkinek az elismerést, aki úgy gondolta, hogy méltó vagyok rá. Örülök persze a díjnak, de igyekszem a helyén kezelni a dolgokat, és sokkal kritikusabb vagyok magammal szemben, mint mondjuk az újságírók. Szeretném, ha sokkal többször tudnék kiugró teljesítményt nyújtani, és szeretném, ha a mostani legjobb produkcióim egy idő után átlagossá válnának."

A legjobb itthon játszó magyar játékos a bajnok Debrecen csapatkapitánya, Sándor Tamás lett, a legjobb fiatal tehetségnek Juhász Rolandot választották az újságírók. A legjobb honi edzőnek a Fehérváron újra nagycsapatot összehozó Csertői Aurélt találták, a legjöbb magyar csapat cím Debrecenbe került.

Igor Bogdanovic ugyan már nem a Lokiban rugdossa a gólokat, de a szerb légiós tavaszi és ősz eleji remeklésével elnyerte a legjobb légiós díját, a játékvezetők közül pedig Arany Tamás kapta a legtöbb szavazatot.

A magyar Aranylabda-szavazás végeredménye:
1. Gera Zoltán (West Bromwich Albion) 145 pont
2. Sándor Tamás (DVSC) 46
3. Torghelle Sándor (Panathinaikos) 44
4. Király Gábor (Crystal Palace) 33
5. Juhász Roland (MTK/Anderlecht) 30

A legjobb itthon játszó magyar:
1. Sándor Tamás (DVSC) 45 pont
2. Halmosi Péter (DVSC) 24
3. Tóth Norbert (Újpest) 14

A legjobb fiatal tehetség:
1. Juhász Roland (MTK/Anderlecht) 13 pont
2. Czvitkovics Péter (MTK), Vadócz Krisztián 3-3
4. Huszti Szabolcs (FTC/Metz), Vanczák Vilmos (Újpest) 2-2

A legjobb magyar edző:
1. Csertői Aurél (Fehérvár) 14 pont
2. Garami József (MTK) 9
3. Supka Attila (DVSC) 3

A legjobb magyar csapat:
1. DVSC 17 pont
2. MTK 4
3. U21-es válogatott 2

A legjobb magyar játékvezető:
1. Arany Tamás 10
2. Kassai János 7
3. Szabó Zsolt 3

A legjobb itthon játszó légiós:
1. Igor Bogdanovic (DVSC) 15 pont
2. Daniel Tudor (Fehérvár) 5
3. Goran Jezdimirovic (MTK), Tomas Medved (Lombard), Szasa Stevanovic (Győr), Sandro Tomic (DVSC), Sorin Botis (FTC), Adem Kapic (FTC) 1-1.