Vágólapra másolva!
Felemás időszakot élt át az elmúlt évben a román támadó, Adrian Mutu, aki még tavaly nyolc hónapos eltiltást kapott, miután az egyik angol bajnokit követően doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott - mint kiderült, a futballista szervezetében kokaint mutattak ki.

Klubja, a Chelsea FC fel is bontotta szerződését, ám januárban a Juventus FC négyéves szerződést kötött a csatárral, és eltiltása letelte után a torinóiak színeiben szerepelhet. Nem mindenkit ért azonban meglepetésként, hogy Mutu karrierje ilyen váratlanul alakult, hiszen még tavaly nyáron hazájában, Romániában a helyi boszorkányok egy csoportja figyelmeztette őt, hogy pályafutása rosszra fordulhat, mert korábbi felesége, az ország egyik híres televíziós bemondónője, Alexandra Dinu (akivel még 2000-ben házasodott össze) megátkozta őt. Mutut azonban nem izgatta különösebben a dolog, hiszen kijelentette: őt nem fogják az ilyen átkok, mivel kifordítva hordja az alsónadrágját, és ez köztudottan megvéd az ilyen praktikák ellen.

Az egyik leghíresebb román jósnő, bizonyos Mercedeza egyébként azt jósolta a csatárnak, hogy hamarosan ismét összejön exnejével, sőt megint össze fognak házasodni, de a kapcsolat újra csak rövid életű lesz. Mercedeza tanácsát egyébként a román bajnokságban az előző idény közben az akkor éppen utolsó helyen álló Universitatea Craiovánál is kikérték, mivel arra gyanakodtak, hogy a csapat valamiféle átok miatt szerepel ilyen rosszul. A jósnő azonban úgy találta, hogy szó sincsen erről: a gárda egyszerűen csak balszerencsés. "Az Universitatea nincsen megátkozva, és a következő szezontól az aranyéremért küzd majd" - jelentette ki Mercedeza, azt viszont nem tette hozzá, hogy melyik osztályban, a klub pedig kiesett a legjobbak közül...

Visszatérve a barátnőkre, Angliában a Wolverhampton Wanderers egyik fanatikusát, bizonyos Simon Bowent tavaly éppen karácsonykor hagyta ott a párja. Ennek persze megvolt az oka: Bowen ugyanis a karácsonyfát kedvenc csapatának megfelelően szerette volna feldíszíteni: az ágakat aranyszínű és fekete festékszóróval dekorálta (a Wolverhampton meze ezekben a színekben pompázik), és különféle színes díszek helyett a játékoskeret tagjainak képeit aggatta fel rá. A barátnő, Sally Evans viszont valószínűleg valami hagyományosabb karácsonyfára vágyott, mivel amikor meglátta a szoba közepén a fát, akkor összepakolt és elköltözött.