Vágólapra másolva!
A Chelsea vezetősége élesen kritizálta az Angol Labdarúgó Szövetséget (FA) amiatt, hogy mindössze héthónapos eltiltással büntette volt csatárát, a doppingvétségen ért Adrian Mutut.

"Nagyon csalódottak vagyunk a döntés miatt. Úgy gondoljuk, hogy büntetés rendkívül enyhe és nem szolgálja a tiltott szerek elleni harc sikerességét" - mondta Peter Kenyon, a londoni klubot működtető gazdasági társaság irányítója.

Az FA válaszában megvédte határozatát. "Az ítélet követi a FIFA ilyen esetekre vonatkozó iránymutatását" - érvelt Adrian Bevington, a szövetség szóvivője.

Az FA 20 ezer font befizetésére és rehabilitációra is kötelezte a román csatárt. Az eltiltást október 25-ei kezdettel számolják, s 2005. május 18-án jár le. Ezalatt Mutut többször is ellenőrzik.

A Chelsea - múlt péntek óta már csak egykori - játékosa egy szeptemberben elvégzett vizsgálat során bukott meg. Sajtóértesülések szerint kokainnal élt, ő maga azonban úgy nyilatkozott: potencianövelőt szedett, s az okozta a vesztét.

Az FA szabályai szerint hat hónaptól két évig terjedő eltiltásra számíthatott. Október végén Richard Caborn brit sportminiszter azt javasolta, hogy az FA - a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően - a maximális kétéves eltiltással sújtsa Mutut.

Tavaly a Chelsea volt kapusa, Mark Bosnich még kilenchónapos eltiltást kapott ugyanilyen vétségért.