Vágólapra másolva!
Péntek délelőtt bekövetkezett az, amit a szakértők nemrég megjósoltak: Roy Keane, a Manchester United labdarúgócsapatának emblematikus figurája 12 év után elhagyta az együttest.

"Roy generációjának egyik legjobb középpályása. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a gárda az elmúlt évtizedben ilyen eredményeket ért el. Az egész klub nevében kívánunk további sikereket pályafutásához" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a csapat vezetőedzője.

A most 34 éves Keane 1993-ban brit rekordot jelentő összegért szerződött a Nottingham Foresttől a Vörös Ördögökhöz, az MU-val 1999-ben Bajnokok Ligáját nyert, ezenkívül nyolc bajnoki cím és FA-kupa-győzelmek is fűződnek a nevéhez.

"Óriási büszkeséggel tölt el, hogy több mint 12 éven át szolgáltam egy olyan nagy klubot, mint a Manchester United. Remélem ez a csapat számos nagy siker részese lesz a jövőben is" - mondta Keane, aki a szerződésbontással szabadon igazolhatóvá vált.

A döntésben minden bizonnyal az is nagy szerepet játszott, hogy Keane az elmúlt hetekben élesen kritizálta a csapat teljesítményét a nyilvánosság előtt.

Keane távozása mellett "eltörpül" az a hír, hogy Cristiano Ronaldo, a gárda portugál légiósa 2010-ig meghosszabbította szerződését a klubnál.