Vágólapra másolva!
Nagy vihart kavartak Roy Keane szavai, a Manchester United csapatkapitánya ugyanis a klub tévécsatornájának adott interjújában keményen kritizálta társait a Middlesbrough-tól elszenvedett 4-1-es vereség után. Az ír középpályás továbbra is tartja magát a mondadójához, és úgy véli, pár játékost el kéne küldeni a csapattól.

Az utolsó idényét taposó, 34 éves csapatkapitány olyan élesen bírálta a többieket az MUTV-nek adott interjújában, hogy az egyesület megtiltotta az anyag műsorba kerülését. A botrányos mondatok azonban néhány bulvárlap jóvoltából mégis napvilágra kerültek.

"Rio Ferdinand gyenge focista, aki attól, hogy heti 180 ezer eurót keres és 20 percig jól játszott a Tottenham ellen, már szupersztárnak képzeli magát. Kieran Richardson annyira lusta, hogy külön büntetést érdemelne érte, Darren Fletcherrel kapcsolatban pedig végképp nem értem, hogy mitől olyan népszerű otthon, Skóciában. Alan Smith úgy futkározik, mint aki eltévedt, szerintem általában fogalma sincs, hogy mit csinál, míg John O'Shea hátvéd létére csak sétálgat, amikor vissza kéne rohannia védekezni" - tajtékzott a "Vörös Ördögöknél" már csaknem 500 tétmérkőzésen pályára lépett klasszis, aki az MU átigazolási politikáját is támadta, mondván: januárban nem új játékosok szerződtetésére lenne szükség, hanem jó néhányat el kellene zavarni.

"Úgy tűnik, ennél a klubnál rosszul kell játszani, hogy jól megfizessenek. Egyes játékosok azt hiszik, hogy ha aláírták a szerződést, azzal el is intéztek mindent, és elfelejtik, mivel tartoznak az edző, a társak és a szurkolók felé. Nincsenek egyéniségek, nincs pozitív példa a fiatalok előtt, akire felnézhetnek" - hangzott Keane kemény kritikája.

A BBC honlapján véleményt formáló szurkolók nagy része egyetértett a csapatkapitánnyal, ugyanakkor olyan is volt, aki már Keane-t sem tartja elég jónak ahhoz, hogy a Unitedben szerepeljen. Az ügynek biztos lesz folytatása, a hírek szerint az is felvetődött, hogy az incidens miatt Keane már akkor sem tér vissza, ha felépül sérüléséből, inkább a visszavonulás mellett dönt.

[origo] / (MTI)