Vágólapra másolva!
A következő idény végén, azaz 2007 nyarán befejezi sikerekben rendkívül gazdag pályafutását Paolo Maldini, az AC Milan labdarúgócsapatának kapitánya.

"Másfél év múlva, amikor lejár a szerződésem, abbahagyom" - jelentette ki a 37 éves világklasszis védő a Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilapnak.

Az interjúban Maldini arról is beszámolt, hogy három éve megkereste őt Florentino Perez, a Real Madrid elnöke, aki szerződést kínált neki, de nem akarta elhagyni Milánót, ezért visszautasította az ajánlatot.

Maldini a mai futballban már-már példátlan karriert futott be, miközben két évtized alatt mindössze két csapat mezét öltötte magára: az olasz válogatottét és az AC Milanét. Előbbiben 126-szor lépett pályára, s ezzel csúcstartó hazájában. Klubjával hét bajnoki cím mellett négyszer a BEK-et, illetve jogutódját, a Bajnokok Ligáját is elhódította.

Az olasz élvonalban több mint húsz éve, 1985 januárjában mutatkozott be, s idén szeptember 25-én 571. alkalommal lépett pályára a Serie A-ban, mellyel a legendás Dino Zoff rekordját múlta felül.