Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2005. október 31.-november 6.)

A múlt héten ismét nemzetközi kupafordulóra került sor, és érdekes módon a Bajnokok Ligájában győzelmet arató csapatok többsége hazája bajnokságában is begyűjtötte a három pontot, ami megkönnyítette az álomcsapat összeállítását. A tizenegy focistából kilencen is két győztes mérkőzésen vannak túl, a "maradék" pedig a hét végi bajnokin nyújtott teljesítménye alapján került be.
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda alaposan megszenvedett a Real Zaragoza ellen a győzelemért a Primera Divisiónban, és ha a madridiak portása, Iker Casillas nem véd olyan kiválóan, akkor a vendégek könnyen ponttal vagy pontokkal távozhattak volna a Bernabéu-stadionból. A hálóőr egyébként a Rosenborg elleni Bl-meccsen is remekelt.
Tomás Ujfalusi (cseh, Fiorentina): A firenzeiek továbbra is tartják magukat a Serie A élmezőnyében, 11 forduló után a harmadik helyet foglalják el a tabellán. Ehhez az kellett, hogy a hét végén idegenben nyerjenek az Ascoli ellen, és a találkozón a violák jobbhátvédje, Ujfalusi már az első percben megszerezte a vezetést a vendégeknek.Jamie Carragher (angol, Liverpool FC): A Vörösök szurkolói sem panaszkodhatnak csapatuk múlt heti teljesítményére, hiszen a liverpooliak a Bajnokok Ligájában a belga RSC Anderlechtet győzték le, majd a bajnokságban idegenben verték az Aston Villát. A csapat legjobbja szokás szerint megint a középhátvéd Carragher volt, aki valóságos áthatolhatatlan falat jelent a 'Pool hátsó alakzatában.Dario Rodríguez (uruguayi, FC Schalke 04): A gelsenkircheniek a múlt héten két kötelezőnek mondható győzelmet szereztek, a BL-ben a török Fenerbahcét, a bajnokságban pedig az Arminia Bielefeldet verték. Mindkét mérkőzést kapott gól nélkül abszolválták, vagyis a védők jól tették a dolgukat, és Rodríguez az utóbbi találkozón be is talált.Grégory Tafforeau (francia, Lille OSC): A gall együttes meglehetősen jó hetet zárt, hiszen nem csak a bajnokságban gyűjtötte be a három pontot, hanem a Bajnokok Ligájában is, pedig utóbbi sorozatban a Manchester United volt az ellenfele. Ezen a találkozón a mezőny egyik legjobbja a Lille balhátvédje, Tafforeau volt, aki védőfeladata tökéletes ellátása mellett gólpasszt adott.
Steed Malbranque (francia, Fulham FC): A londoni kiscsapat számára a jó hazai szereplés létfontosságú a bennmaradás érdekében, és a hét végén az együttesnek sikerült is begyűjtenie a három pontot a Manchester City ellen. A mérkőzés hőse a hazaiak francia középpályása, Malbranque volt, aki csapata mindkét találatát szerezte, és pazarul futballozott.Mahamadou Diarra (mali, Olympique Lyon): A lyoniak is megállíthatatlanul menetelnek egyelőre, a BL-ben és a Ligue 1-ben is. A nemzetközi porondon az Olimpiakosz idegenbeli legyőzésével máris bejutottak a legjobb 16 közé, Diarra pedig gólt szerzett a találkozón, majd a hét végi, Toulouse elleni bajnokin is remekelt, ott 7,5-es osztályzatot kapott a L'Équipe-től.Marcos Senna (brazil, Villarreal CF): A Sárga Tengeralattjáró szurkolói a múlt héten két egygólos győzelemnek is örülhettek. Kedvenceik előbb idegenben verték a Benficát a BL-ben, majd a helyi rangadón a Valencia ellen is begyűjtötték a három pontot a bajnokságban. Senna a portugálok ellen szerzett szépségdíjas találatot, de a bajnokin is kiválóan futballozott.DaMarcus Beasley (amerikai, PSV Eindhoven): A Philips-gyáriak is két győzelemmel zárták a múlt hetet. Az, hogy a bajnokságban megszerezték a három pontot a Sparta Rotterdam ellen, nem volt meglepetés, az viszont annál inkább, hogy az AC Milant is megverték. Ezen a meccsen Beasley valósággal ellenállhatatlanul játszott, nem tudták tartani, és a Sparta ellen is remekelt, még gólt is szerzett.
David Trezeguet (francia, Juventus FC): A torinóiaknak a jelek szerint tökéletesen sikerült kiheverniük az AC Milan ellen elveszített rangadót, hiszen a múlt héten mindkét mérkőzésüket megnyerték. A BL-ben rangadót nyertek a Bayern München ellen, köszönhetően David Trezeguet két góljával, aki ezzel megelőzte a klub góllövőlistáinak örökranglistáján Michel Platinit - majd a hét végi találkozón még egy találattal növelte góljai számát.Samuel Eto'o (kameruni, FC Barcelona): A támadó egészen a múlt hétig gól nélkül állt a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, de a Panathinaikosz ellen alaposan javított a mérlegén, hiszen mesterhármast vágott a görögöknek. A bajnokságban viszont már az aktuális játéknap előtt is vezette a góllövőlistát, így aztán nem volt meglepő, hogy a Getafe ellen is betalált - és még egy gólpasszt is adott.


Mindent egy helyen az Eb-ről