Vágólapra másolva!
A jelek szerint pár futballista állandósította remek formáját, és ennek köszönhetően gyakran kerül be álomcsapatunkba: a mostani tizenegyből Toni a múlt heti, Ronaldinho és Klose pedig a két héttel ezelőtti együttesből köszön vissza. Gaizka Mendieta személyében egy régi ismerős is beverekedte magát a legjobbak közé.
Mickael Landreau (francia, FC Nantes): A Kanárik a ligakupa első fordulójában a bajnokságban élen álló Olympique Lyont fogadták, és végül tizenegyesekkel búcsúztatták a esélyesebbnek tartott gárdát - köszönhetően annak, hogy kapusuk, Landreau két büntetőt is megfogott. A portás a hét végi, Le Mans elleni bajnokin is remekelt, és csapata itt is nyerni tudott.
Cristiano Panucci (olasz, AS Roma): A Farkasok kiváló hetet zártak, hiszen mindkét bajnoki mérkőzésüket megnyerték - pedig az Internazionale ellen idegenben kellett szerepelniük. Ezt a találkozót 3-2-vel, az Ascoli elleni hazai meccset pedig 2-1-gyel hozták, utóbbi találkozón Panucci is betalált.Juanma (spanyol, RC Deportivo): A la corunai együttes is hozta mindkét mérkőzését a múlt héten, előbb a Real Madridot, majd pedig a Getafét győzte le hazai pályán, vagyis két rangadót nyert meg. A madridiak ellen a középhátvéd Juanma két gólt is fejelt, és mivel a másik meccsen nem kapott gólt a gárda, így ott is remekül látta el feladatát.Gael Givet (francia, AS Monaco): A nagyhercegség együttese a múlt héten végre a várakozásnak megfelelően szerepelt, a csapat a ligakupában és a bajnokságban is nyerni tudott. A gárda egyik találkozón sem kapott gólt, vagyis a védelemre nem lehetett panasz, ráadásul Givet az Ajaccio elleni bajnokin be is talált.Eric Abidal (francia, Olympique Lyon): A gall bajnokcsapat a hét végén feledtette a ligakupából való kiesést, és a Sochaux hazai legyőzésével továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát a Ligue 1-ben. A találkozón a Lyon sérüléséből felépült balhátvédje, Abidal volt a mezőny egyik legjobbja, a mindent eldöntő találatot is az ő beadása készítette elő.
Gaizka Mendieta (spanyol, Middlesbrough FC): A hét vége egyik legmeglepőbb eredménye a Manchester United sima middlesbrough-i veresége volt. A Vörös Ördögök 4-1-es zakója elsősorban a Boro spanyol középpályásának, Mendietának az érdeme volt, aki egykori önmagát idézve futballozott, két gólt is szerzett, és ezen kívül egy gólpasszt is adott.Andrea Pirlo (olasz, AC Milan): Az elmúlt hét legnagyobb rangadójára Milánóban került sor, ahol az AC Milan az olasz listavezető Juventus FC-t fogadta, és 3-1-es győzelmével kissé nyíltabbá tette a Serie A-t. Az olasz lapok szerint a mezőny legjobbja a találkozón a hazaiak középpályása, Pirlo volt, aki gólja mellett rengeteget dolgozott a középpályán.Michael Ballack (német, Bayern München): A bajoroknál aligha van fontosabb focista a válogatott középpályásnál, nem csoda, hogy mindenáron szeretnék megtartani a több élklub által is csábított játékost. Ballack a múlt héten előbb az Ezrzgebirge Aue elleni kupameccsen, majd az 1. FC Köln elleni bajnokin ért el győztes találatot.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalánok sztárja az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendül, és ezt a spanyol bajnokságban gólokkal bizonyítja. A Málaga CF elleni bajnokin ugyan műeséssel harcolt ki egy büntetőt, amit aztán berúgott, de a Real Sociedad ellen már egyik találatát (mert kettőt is szerzett) sem érhette kritika.
Luca Toni (olasz, Fiorentina): A firenzeiek csatára a múlt héten ismét gólokkal bizonyította, hogy jelenleg ő a legjobb formában lévő olasz csatár. A Siena ellen csapata mindkét találatát ő érte el, majd a Cagliari elleni összesapáson egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a violák győzelméhez.Miroslav Klose (német, Werder Bremen): A brémai támadó is remek formában van mostanában. A kupában a Wolfsburg ellen két gólt is vállalt, a büntetőpárbajban aztán nem került sorra, majd a hét végi bajnokin újabb gólt szerzett, sőt, egy gólpasszt is adott.