Vágólapra másolva!
Focirégész című sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátumhoz kapcsolódó, legemlékezetesebb futballeseményeket. Nézzük, mi történt október 31-én!

1976-ban ezen a napon született José María Gutiérrez Hernández, azaz Guti, a Real Madrid játékosa, aki immár tíz éve hű a királyi klubhoz. A Real Madrid nevelése, sohasem játszott másik egyesületben.

Tizenkilenc esztendős korában, 1995-ben került fel a felnőttekhez, a királyi klub B csapatában 26 mérkőzésen 11-szer volt eredményes, így a szezon végén már a legjobbak között is bemutatkozhatott, kilencszer kapott játéklehetőséget és gólt is szerzett.

A következő években egyre több lehetőséghez jutott, annak ellenére, hogy nem folytatott épp sportszerű életmódot. A későbbi magatartásbeli változás jót tett a szőke futballistának is: a 2000-2001-es idényben Guti 32 bajnokin szerepelt a Realban, és nem kevesebb, mint 14 gólt szerzett a bajnokságban aranyérmet nyert csapatban.

A következő szezon meghozta élete első komoly sérülését (csaknem két hónapot kényszerült kihagyni), és harmadik Bajnokok Ligája-győzelmét. Ezután ismét páratlan év, tehát BL-kudarc és bajnoki cím következett a Real és Guti számára, aki hiába játszott többször is remekül, mégsem tudta állandósítani helyét a kezdőcsapatban.

A 2003-2004-es idényben új szerepkört kellett megszoknia a több poszton is bevethető játékosnak, Carlos Queiroz ugyanis megpróbált védekező középpályást faragni belőle, nem túl nagy sikerrel. A portugál szakember utódai már ismét támadóbb szerepkörben, de leginkább csereként számítanak rá, amivel Guti igencsak elégedetlen.