Vágólapra másolva!
Bár a 8. forduló előtt még a második helyen állt az Osasuna a spanyol labdarúgó-bajnokságban, a pamplonaiak nem jártak sikerrel Barcelonában, miután 3-0-s vereséget szenvedtek a gránátvörös-kékektől. A másik mérkőzésen a Sevilla Adriano és Maresca góljaival tartotta otthon a három pontot az Alavés ellen.

Az Osasuna nem nagyon akart focizni a Nou Campban, és ez a taktika az első 45 percben még bejött, igaz, leginkább a kapufa és Ricardo kapus tett arról, hogy ne vezessenek a katalánok. A fordulás után aztán Eto'o előbb bebólintotta Ronaldinho szögletét, majd bepasszolt egy kipattanót, a végén még Giuly is hozzátett egy találatot, így alakult ki a 3-0-s végeredmény.

Sevillában a hazaiak a 27. percben remek akció után kerültek előnybe, Maresca sarokkal játszott Adrianóhoz, Luis Fabiano kosaras módjára elzárta a védőt, így Adriano már csak a kapussal állt szemben, és jobbal a jobb sarokba helyezett.

A második félidőben is a 27. perc hozott gólt, Adriano lövése Costanzóról kipattant, Saviola lecsapott a labdára, de a baszk kapus buktatta, a büntetőt pedig Maresca gurította a bal alsóba. A végére még maradt egy Nené-kapufa, de a Sevilla összességében megérdemelten nyert.

Primera División, 8. forduló:
Sevilla - Alavés 2-0 (1-0)
gól: Adriano (27.), Maresca (72., 11-esből)

Barcelona - Osasuna 3-0 (0-0)
gól: Eto'o (46., 53.), Giuly (88.)