Vágólapra másolva!
Focirégész című sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátumhoz kapcsolódó, legemlékezetesebb futballeseményeket. Nézzük, mi történt október 22-én!

1998-ban a hatodik fordulót rendezték a kolumbiai bajnokság második szakaszában. A 16 klub két nyolcas csoportban folytatta a küzdelmeket, a B csoportban két középcsapat találkozója volt a Deportivo Tuluá-Atlético Bucaramanga összecsapás.

A két klubnak ez a 90 perc már a 42. bajnoki mérkőzése volt, ennek ellenére az együttesek rögtön egymásnak estek. A 12 de Octubre stadionban már a hatodik percben hazai vezetést ünnepelhetett a közönség, a Cortuluá középpályása Lucio Espana volt eredményes. (A gólszerző idén tragikus körülmények között veszítette életét, a 33 éves játékost két férfi lelőtte - a szerk.)

Még el sem csendesedett a piros-fehér szurkolótábor, amikor a bucaramangai Jairo Hurtado 30 másodperccel később egyenlített, sőt a vendégek 21 esztendős csatára újabb 45 másodperc (!) elteltével már a vezetést is megszerezte az Atléticónak. Aki csak ekkor érkezett a tuluái stadionban, az 75 másodperc alatt született három gólról maradt le!

A Cortuluá később egyenlített, így az akkori kolumbiai versenykiírás szerint tizenegyesrúgásokra került sor (döntetlennél büntetők következtek, a párharc győztese kettő, a vesztes pedig egy pontot kapott). A 2-2-es 90 perc után a vendégek voltak a magabiztosabbak, 4-2-re nyerték a tizenegyespárharcot.