Vágólapra másolva!
A sérülése után lábadozó Szabics Imrét nélkülöző 1. FC Köln hazai pályán súlyos vereséget szenvedett a Hannovertől, a Frankfurt pedig Duisburgból hozta el a három pontot a labdarúgó Bundesliga kilencedik fordulójának vasárnapi mérkőzésein.

A Köln-Hannover találkozó első félidejében nem született gól, a második játékrész elején a hazaiak szereztek vezetést: kijátszották a vendégvédelmet, és Madsen parádés szöketése után Streit volt a legéberebb, 8 méterről nem is hibázott (1-0).

A Hannover a középkezdés után azonnal egyenlített: Ricardo Sousa jobbszélről elvégzett szabadrúgását az ötös túlsó végén egyedül hagyott Stajner bombázta a kapuba nagyon közelről (1-1).

Öt perc kellett az újabb vendéggólhoz: Brdaric futott el a jobb oldalon, az ötös vonaláról középre adott, Bradic pedig 5 méterről a kapuba gurított (1-2). Sousa 11-esből növelte a hannoveri előnyt (1-3).

A végeredmény a 70. percben alakult ki: Brdaric egy háromszögezés után egyedül lódult meg a kapu felé, és 13 méterről kilőtte a jobb alsót (1-4).

A hazaiak sérüléssel bajlódó támadója, Szabics Imre a Sport1 televíziónak nyilatkozott a találkozóról: "Érthetően nincs hurráhangulat a csapatnál, de el kell felejteni ezt a mérkőzést. Ilyen hibát biztosan nem fog többé elkövetni együttesünk, hogy egy megszerzett gól után egyből kapjon egyet, a találatnak inkább megnyugtania kellett volna a játékosokat."

Szabics lágyéksérüléséről a következőket mondta: "Nem tudom, hogy mikortól tudok 100 százalékos munkát végezni, de egyes gyakorlatokat már a csapattal együtt csinálok. Van, amit külön végzek, párharcokban, játékban viszont még nem vehetek részt, a taktikai és technikai edzéseken viszont igen, és külön is készülök. Remélem, semmi apróság nem jön majd közbe, én optimista vagyok a mihamarabbi visszatérésemet illetően."

Bundesliga, 9. forduló:
1. FC Köln - Hannover 96 1-4 (0-0)
gól: Streit (47.), illetve Stajner (48.), Brdaric (53., 70.), Sousa (56., 11-esből)

MSV Duisburg - Eintracht Frankfurt 0-1 (0-1)
gól: Meier (27.)