Élő:
Vágólapra másolva!
Kevin Phillips találatával győzött 1-0-ra az Aston Villa labdarúgócsapata a városi rangadón. Az együttes hat hónap után tudott nyerni idegenben, míg a Birmingham City vendégeként 1987 óta először sikerült ez a bravúr.

Az angol liga történetében 103. alkalommal lépett pályára egymás ellen a Birmingham City és az Aston Villa együttese. A nyolc forduló alatt egyaránt 6-6 pontot szerző csapatok közül a hazaiak csupán jobb gólkülönbséggel álltak a 16. helyen.

A találkozót végül egyetlen gól döntötte el: a 19. percben Kevin Phillips 17 méteres lövése utat talált Maik Taylor hálójába, így az Aston Villa hat hónap után tudott nyerni ismét idegenben.

A derbi érdekessége, hogy a Villa 1987 óta nem nyert a Birmingham City vendégeként (akkor a másodosztályban 2-1-re diadalmaskodott az együttes), az élvonalban pedig 1982. február 20-án fordult elő utoljára, hogy az összes pontot elvitte a St Andrewsról.

A nap másik találkozóján a Manchester City nyerő embere az egykori MU-csillag Andy Cole volt: az angol csatár kétszer vette be a West Ham United kapuját, a duplára a Kalapácsosok csak egy hajrágóllal tudtak válaszolni.

Premier League, 9. forduló:
Birmingham City - Aston Villa 0-1 (0-1)
gól:
Phillips (19.)

Manchester City - West Ham United 2-1 (1-0)
gól: Andy Cole (18., 56.), illetve Zamora (90.)

A Charlton-Fulham összecsapásra hétfőn este kerül sor.