Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni központjában rendezett sorsoláson eldőlt, hogy a csoportjából második helyen továbbjutott magyar U21-es labdarúgó-válogatott a címvédő Olaszország ellen lép pályára a jövő évi Európa-bajnoki szereplésért a novemberi rájátszásban.

Róth Antal és Pölöskei Gábor edző együttese az első mérkőzésen, november 12-én hazai pályán fogadja ellenfelét, míg a visszavágóra négy nappal később kerül sor Olaszországban.

"A lehető legerősebb ellenfelet kaptuk, de itt már minden vetélytárs komoly játékerőt képvisel. Amikor a magyar utánpótlás-válogatott utoljára Eb-selejtezőt játszott Olaszországgal, akkor Andrea Pirlo, az AC Milan ma már Bajnokok Ligája-győztes középpályásának a mesterhármasával nyertek a vendégek. A mostani olasz keretet nem ismerjük olyan jól, de biztosak vagyunk benne, hogy olyan játékosok alkotják, akikből nagy sztárok lesznek. A futballistáinknak a végeredménytől függetlenül biztosan nagy élmény lesz ez a párharc" - nyilatkozta Pölöskei.

"Európai klasszis csapattal találkozunk, büszke vagyok rá, hogy egy ilyen együttes tétmérkőzésre érkezik Magyarországra. Már megkezdtük az egyeztetéseket az olaszokkal, jövő hét elejéig három selejtező felvételeit elküldjük egymásnak. A vendégek ezen kívül azt kérték, hogy az első mérkőzés november 12. helyett egy nappal korábban legyen, mivel a felnőttválogatottjuk másnap játszik" - mondta Róth Antal szövetségi edző.

"A címvédő vezetői azt szeretnék, ha a visszavágót Olaszország déli részén rendeznék a jobb időjárási viszonyok miatt. Ezzel az a problémánk, hogy Budapestről csak Rómába és Milánóba van közvetlen légi járat. Persze valószínűleg sikerül mindkét fél számára megfelelő megoldást találni. Mivel minden élvonalbeli klub ad játékost a válogatottnak, ezért a november 12-ei Borsodi Liga-fordulót el kellene halasztani. Remélem, hogy egy ilyen nagy siker után az illetékesek ezt boldogan megteszik" - tette hozzá Róth.

A május 25. és június 6. közötti kontinenstornára a nyolc párharc győztese jut ki.

A párosítás:
Magyarország - Olaszország
Anglia - Franciaország
Szerbia és Montenegró - Horvátország
Ukrajna - Belgium
Oroszország - Dánia
Csehország - Németország
Szlovénia - Hollandia
Svájc - Portugália

Az első mérkőzésekre minden párharc esetében november 12-én, míg a visszavágókra november 16-án kerül sor.