Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén 2-2-es döntetlent játszott Horvátországgal Kaposváron, s miután Izland Svédországban óriási meglepetést okozva 4-1-re nyert, Róth Antal együttese a továbbjutást jelentő második helyen végzett csoportjában és készülhet a rájátszásra.

U21-es Eb-selejtező:
Magyarország-Horvátország 2-2 (1-1)
Kaposvár, 6000 néző
v: Gvardisz (orosz)
Magyarország: Fülöp - Balogh B., Vaskó, Máté, Takács Z. - Czvitkovics (Regedei, 90.), Vadócz, Bank (Lipták, 79.), Bori - Tisza (Pollák, 79.), Magasföldi
Horvátország: Radman - Mujanovic, Berko (Grgurovic, 75.), Corluka, Bodrusic - Vacko, Marcic, Tomic, Lakic (Primorac, 60.) - Tadic, Bartulovic
gól: Vaskó (42.), Tisza (63.) illetve Tadic (38.), Primorac (74.)
sárga lap: Vaskó (23.), Bank (45.), Pollák (85.) illetve Radman (63.), Berko (70.), Tomic (71.)

32. perc: Tadic kapott jó labdát 7 méterre a magyar kaputól, de tiszta helyzetből mellé bombázott.

35. perc: Lakic fejelt 7 méterről kapura, Fülöp a léc fölé tolta a labdát.

38. perc: jobboldali szöglet után Bartulovic csúsztatását követően Tadic laposan a bal sarokba helyezett. A labda a kapufáról pattant a hálóba (0-1).

42. perc: Czvitkovics ívelt be szabadrúgást a kapu elé, a horvát kapus "aláfutott" a labdának, amely Vaskó elé pattant és a magyar játékos 12 méterről a léc alá bombázott (1-1).

51. perc: Czvitkovics végzett el szabadrúgást 23 méterre a kaputól, léc alá tartó lövését Radman a kapu fölé tolta. A szögletet Czviktovics végezte el, rövid sarokhoz lőtt labdáját a berobbanó Balogh a bal kapufa mellé csúsztatta.

63. perc: Vadócz szerzett labdát a horvát térfélen, remekül szöktette Magasföldit, a magyar támadó a tizenhatoson belül becsapta a horvát kapust, aki a játékvezető szerint elhúzta a csatár lábát. A büntetőt Tisza a jobb sarokra lőtte, a kapus hárított, de a kipattanót a magyar futballista a hálóba továbbította (2-1).

74. perc: Mujanovic futott el a jobb szélen, kapu elé lőtt labdáját Primorac kapásból, 7 méterről a léc alá bombázta (2-2).

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, egyik fél sem törődött sokat a védekezéssel. Az első negyedórában a magyar, majd a félidő végéig a horvát együttes irányított.

A második 45 percben sokkal bátrabban és jobban futballozott a hazai együttes, amely megérdemelten szerezte meg a vezetést, de a vendégek egy nagy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek.

A hajrában mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a magyar csapatnak sikerült megőriznie az izlandiak bravúros svédországi győzelmének köszönhetően továbbjutást jelentő döntetlent.

Róth Antal, a magyar válogatott szakvezetője: "Nagyszerű eredményt értünk el a csoport legjobb együttese ellen. Célunk a továbbjutás elérése volt, ezért gratulálok a játékosoknak, akik mindent megtettek ma a sikerért. Igazából szakmai értékelésbe nem kezdenék, hiszen az öröm pillanatai erre nem igazán alkalmasak. Köszönjük a szurkolók által teremtett nagyszerű hangulatot."

Slaven Bilic, horvát kapitány: "Azt hiszen csapatom a mai mérkőzésen is megmutatta, hogy erős együttes. Nagyszerű és igen jó hangulatú mérkőzést játszottunk. Ez a kilencven perc két felnőtt csapat összecsapásának is beillett volna. Elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen hátrányból hoztuk vissza idegenben az egy pontot."

További eredmények:
Svédország - Izland 1-4
Málta - Bulgária 1-1 (1-1)

A csoport végeredménye:
1. Horvátország 22 pont
2. Magyarország 19
3. Svédország 18
4. Izland 13
5. Bulgária 7
6. Málta 5

Az első két helyezett folytathatja a rájátszásban, melynek párosítását csütörtökön 13 órakor sorsolják ki. A magyar csapat a többi csoport győztesei közül kap ellenfelet, a kivételt a horvátok jelentik, velük nem találkozhat Róth Antal szövetségi edző együttese.

Az oda-visszavágós párharcok győztesei jutnak az Eb-döntőbe. Az első felvonást a második helyezettek otthonában november 12-én vagy 13-án, a visszavágókat november 15-én vagy 16-án rendezik.