Vágólapra másolva!
A hétközi, Bajnokok Ligájában produkált 0-0 után ismét összecsapott a Liverpool és a Chelsea, ezúttal a Premier League-ben, és az címvédő londoniak 4-1-es győzelemmel távoztak az Anfield Roadról. A Middlesbrough is vendégként nyert a Villa Parkban, a Wigan és az Arsenal azonban otthon tartotta a három pontot a Bolton, illetve a Birmingham ellen. Továbbra is mély gödörben van az Everton, az előző idény negyedik helyezettje 2-0-s vereséget szenvedett a Manchester Citytől.

A liverpooli rangadón Lampard büntetőből szerzett vezetést a vendégeknek, ám Gerrard révén erre még volt válasza a Vörösöknek. A félidő végén azonban ismét a Mourinho-banda került előnybe, Drogba előbb megkerülte Hyypiát, majd gólpasszt adott Duffnak.

A második félidőben is főszereplő volt az elefántcsontparti támadó, előbb a keresztbe ellőtt labdáját segítette be Joe Cole, majd a végén Geremit hozta kihagyhatatlan helyzetbe, így nyolc forduló után is százszázalékos a londoni alakulat.

Az Arsenalnak nehezebb dolga volt a Birmingham City ellen, pedig Cunningham kiállítása miatt a 24. perctől emberelőnyben voltak az ágyúsok. Pires még tizenegyesből sem tudott gólt lőni, és Taylor kiválóan védte a City kapuját, de Van Persie megpattanó lövésével szemben már ő is tehetlen volt.

Az Everton továbbra sem találja a tavalyi formát, David Moyes fiai ezúttal a Manchester City ellen szenvedtek vereséget, Mills bombája és Vassell hajrágólja okozta a liverpooliak vesztét, akik így az utolsó helyen tanyáznak.

Az újonc Wigan ellenben remekül menetel, a Bolton elleni 2-1-es siker azt jelenti, hogy az Athletic öt találkozó óta veretlen. A Middlesbrough-nak a Villa Parkban tört meg a rossz sorozata, a Boro az előző négy mérkőzésből háromszor gólképtelen maradt, ezúttal azonban a duplázó Aiyegbeni vezérletével három találatig jutott, ami három pontot hozott a konyhára.

Premier League, 8. forduló:
Wigan Athletic - Bolton Wanderers 2-1 (0-0)
gól: Camara (48.), McCulloch (63.), illetve Jaidi (68.)

Manchester City - Everton 2-0 (0-0)
gól: Mills (73.), Vassell (90.)

Arsenal - Birmingham City 1-0 (0-0)
gól: Van Persie (81.)
kiállítva: Cunningham (24., Birmingham City)

Aston Villa - Middlesbrough 2-3 (0-1)
gól: L. Moore (50.), Davis (90.), illetve Aiyegbeni (33., 88., utóbbit 11-esből), Boateng (64.)

Liverpool - Chelsea 1-4 (1-2)
gól: Gerrard (36.), illetve Lampard (27., 11-esből), Duff (43.), J. Cole (63.), Geremi (82.)