Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

Vágólapra másolva!
Oroszország az egyetlen lehetséges opciót nevezte meg az Ukrajnával való tárgyalásokhoz.
Vágólapra másolva!

Az Ukrajnáról szóló béketárgyalásokra vonatkozó javaslatnak kizárólag az Egyesült Államoktól kellene érkeznie - ezt Marat Basirov orosz politológus jelentette ki, akinek elemzését a lenta.ru idézte a professzor mk.ru portálnak adott interjújából. 

Basirov szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csak egy bábu, és a tárgyalásoknak nemcsak a különleges katonai művelet befejezéséről kellene szólniuk, hanem a stratégiai stabilitás globális kérdéseiről is.

A politológus úgy fogalmazott:

A békeajánlat csak az amerikaiaktól jöhet. Minket nem csak az új világrend érdekel. Minket az atomfegyverek elterjedésével kapcsolatos kérdések, a világkereskedelem, a településrendszer, az egyenlő hozzáférés, a közlekedési folyosók, az űr kérdései is érdekelnek. 

 A professzor ugyanakkor elismerte, hogy 

az ukrajnai konfliktus fontos, de csak a kirakós egyik elemét jelenti.

A béketárgyalások külső sürgetésével kapcsolatban a hírportál ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótitkára, Dmitrij Peszkov azt mondta, hogy a közvetlen londoni nyomásgyakorlás az oka annak, hogy nem hajlandó folytatni a tárgyalásokat Isztambulban.