Vágólapra másolva!
Noha az eredetileg tervezettnél egy héttel később indul vissza a Maldív-szigetekre Kiss László, a magyar futballtréner elmondta, nincs más választása, mennie kell, és nem fél a szökőár utáni járványveszélytől sem.

- Nem tart attól, hogy a fenyegető járványveszély a Maldív-szigeteket is eléri?
- Nem, mivel úgy hallottam, hogy egyelőre nincs járvány a szigeteken, persze, azért kaptam három oltást, igaz, közel százezer forintért. Ráadásul Csaba fiam is nagyon vár már, ő ugyanis ottani lányt vett feleségül. Különben pedig nincs más választásom, mivel idehaza totálisan el vagyok szigetelve, ha a három fiamat is segíteni szeretném, mennem kell. Feleségem halála óta, amit máig képtelen vagyok feldolgozni, még nagyobb a felelősségem a gyerekeimért. Természetesen nem bánom, hogy az eredetileg tervezett hétvégi utazásom egy héttel kitolódott, mert imádok itthon lenni, még akkor is, ha évtizedek óta szörnyű állapotok uralkodnak a magyar futballban.

- Bekalkulálta, hogy időközben mégis hazatér, mivel az előrejelzések szerint évtizedes nyomor vár a Maldív-szigetek lakóira?
- Benne van ez is a pakliban, az én nyomoromon viszont pillanatnyilag nem segítene a hazatérés. Én ugyanis Magyarországon edzőként valószínűleg éhen halnék, noha az itthoni munkára vágyom már jó ideje.

- Mikorra tervezi a hazatérést?
- A tervek szerint május 19-én jár le a szerződésem a Valenciánál, ekkor végleg hazatelepednék. Amennyiben azonban továbbra sem kapnék munkát, és átnéznek rajtam, kénytelen leszek még fél évet eltölteni a Maldív-szigeteken, mivel ott örülnének, ha maradnék. Oltások ide, vagy oda, azért szeretném, ha a szigeteket tényleg elkerülné a fenyegető járvány.

Bánki József