Vágólapra másolva!
Volker Finke, a Freiburg labdarúgócsapatának vezetőedzője pénteken megdönti Otto Rehhagel rekordját. A Bundesliga másodosztályában szereplő együttes trénere szeptember 30-án 14 éve, 2 hónapja és 30 napja lesz megszakítás nélkül a gárda szakvezetője.

Eddig Rehhagel, az Európa-bajnok görög válogatott szövetségi kapitánya tartotta a német rekordot a Werder Bremen kispadján. Az 57 éves Finke egy másik csúcsot is a magáénak mondhat: 14 év alatt csapata háromszor esett ki az első osztályból, de a tréner mindig a helyén maradhatott. Igaz, minden kiesés után azonnal visszavezette tanítványait az élvonalba.

A szakembert hiába csábította többször is a Werder Bremen, a Hamburger SV és a Bayer Leverkusen. "Anyagilag mindhárom klubnál jobban jártam volna" - mondta Finke. "Más a helyemben valószínűleg el is fogadta volna az ajánlatot. Azt szokták rám mondani, ha mindenki balra megy, akkor én jobbra indulok el. Lehet benne valami."

Finke elmondta: Németországban már nem szeretne máshol dolgozni, külföldön viszont esetleg pár év múlva kipróbálná magát. Arra a kérdésre, hogy hova menne a legszívesebben, azt felelte: Nyugat-Afrikába.