Vágólapra másolva!
A sikeresen megvívott világbajnoki selejtezők ellenére lemondott Jo Bonfrere, a dél-koreai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az 59 éves holland edző a heves kritikák miatt távozik. A szakembert főleg azért bírálták, mert a csapat csak negyedik lett augusztus elején a kelet-ázsiai bajnokságon Kína, Észak-Korea és Japán mögött.

Bonfrere az 1996-os atlantai olimpián aranyérmet szerzett a nigériai válogatottal. Tavaly júniusban szerződött Dél-Koreába, miután elődje a portugál Humberto Coelho lemondott a Maldív-szigetek elleni gól nélküli döntetlent követően.

A lehetséges utódok között emlegetik Mick McCarthyt, az angol élvonalban szereplő Sunderland trénerét, illetve Bruno Metsu-t, aki a szenegáli válogatottat kivezette a 2002-es világbajnokságra.

Bonfrere szerint utódjának is nehéz dolga lesz, ha nem tud huzamosabb ideig együtt dolgozni a csapattal. "Ha a következő kapitány nem tud leszervezni egy két-háromhetes edzőtábort a mérkőzések előtt, akkor ő is ugyanígy járhat, mint én. Senki nem tud ugyanis két nap alatt csapatot építeni."

Az ázsiai országban a 2002-es, Japánnal közösen rendezett vb-n elért negyedik hely óta fokozottak az elvárások a válogatottal szemben.

[origo] / (MTI)

Otthon zakóztak a koreaiak Szaúd-Arábia ellenhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20050817elotudositas.html?pIdx=4