Vágólapra másolva!
Olaszországban az Internazionale, Spanyolországban pedig az FC Barcelona hódította el a Szuperkupát: a milánói együttes a Juventust verte hosszabbításban, míg a gránátvörös-kék gárda a Real Betist múlta felül 4-2-es összesítéssel.

Tizenhat év után először elhódította az olasz Szuperkupát az Internazionale, miután a Torinóban rendezett mérkőzésen hosszabbítás után legyőzte a bajnoki címvédő Juventust. A kupagyőztes milánóiak gólját az argentin Juan Sebastian Verón szerezte a 96. percben. Az Inter története során második alkalommal nyerte meg a trófeát.

Olasz Szuperkupa, döntő:
Juventus - Internazionale 0-1 (0-0, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után
gól: Verón (96.)

Bár némi meglepetésre hazai pályán kikapott, az egy héttel korábbi első meccsen aratott magabiztos diadalának köszönhetően összesítésben mégis jobbnak bizonyult a Király-kupa-győztes Real Betisnél a bajnok FC Barcelona, s ezzel megnyerte a spanyol Szuperkupát.

Spanyol Szuperkupa, visszavágó:
FC Barcelona - Real Betis 1-2 (1-2)
gól:
Eto'o (15.), illetve Dani (24., 29.)
győztes: az FC Barcelona, 4-2-es összesítéssel.

Az újdonsült győztes Barca sztárjához, Ronaldinhóhoz kapcsolódó hír, hogy a brazil labdarúgó még a jövő hét végi bajnoki rajt előtt meghosszabbítja szerződését a katalán klubbal. Spanyol lapértesülések szerint a világbajnok "örökre", azaz pályafutása végéig kötelezné el magát jelenlegi csapatához. A megállapodást már részletesen kidolgozták, csupán néhány apró kérdésben nem jutottak még közös nevezőre az érintettek.

A brazil válogatott egyik legnépszerűbb sztárja két éve került a Paris Saint-Germaintől Barcelonába, és meghatározó szerepe volt abban, hogy a gárda az idén megnyerte a Primera Divisiónt.