Vágólapra másolva!
A Ferencváros eleget tett iratpótlási kötelezettségének, melyre csütörtökön az MLSZ elnöksége kötelezte, így a fővárosi gárda elindulhat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

"Ugyan személyesen nem láttam a bekért papírokat, de kollégáimtól azt a tájékoztatást kaptam, hogy minden rendben van" - mondta röviden Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke.

Az MLSZ vezetése 10 óráig adott haladékot a zöld-fehéreknek, hogy eljuttassák a hiányolt iratokat, melyek között szerepelnie kellett a tartozások átütemezéséről szóló megállapodásnak július 15-ei határidővel, valamint egy olyan felsorolásnak, amely tartalmazza azoknak a játékosoknak és alkalmazottaknak a nevét, akikkel nem sikerült megállapodnia a klubnak a későbbi kifizetésről, illetve közölni kellett az utóbbiakkal szemben fennálló hátralék összegét.

A pótlásnak továbbá tartalmaznia kellett az FTC, az FTC Rt. és a liga között létrejött letéti szerződést, melynek értelmében a klub által az rt-nek beígért hitel folyósítását követő 24 órán belül a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság az MLL-nél letétbe helyezi a megállapodásban rögzített összegeket, vagy igazolja az átutalást azon játékosok, vezetők és alkalmazottak felé, akik nem egyeztek bele az átütemezésbe.

Mellékelni kellett még egy szándéknyilatkozatot, amely a következő bajnoki év költségvetésének lefedettségét bizonyítja, valamint a 250 millió forintról szóló hitelszerződés másolatát. Ezeken az iratpótlásokon kívül a Ferencvárosnak július 15-ig igazolnia kell az MLL-ben azt, hogy teljesítette kifizetési kötelezettségeit a megállapodást aláírókkal.

Az MLSZ és az MLL ígéretet tett, hogy a benyújtott nyilatkozatokat, szerződéseket üzleti titokként kezeli. Amennyiben FTC Rt. bármelyik feltételt nem teljesíti, úgy nevezési jogát az NB I-ben való indulásra elveszíti. A liga a másik 15 élvonalbeli indulásra jogosult csapat nevezését már korábban elfogadta, egyedült az FTC-ét utasította el. A ferencvárosi klub ezek után fellebbezett az MLSZ-hez.