Vágólapra másolva!
Az argentin kormány két mérkőzésre betiltotta a Boca Juniors stadionját a múlt héten botrányba fulladt mexikói Guadalajara elleni Libertadores-kupa-mérkőzés miatt.

A negyeddöntő visszavágót 0-0-s állásnál a 79. percben szakította félbe a játékvezető, miután előbb egy kettős kiállítást követően a Boca-szurkolók petárdákat hajigáltak a pályára, egyikük pedig az ötméteres kerítésen átmászva megütötte a piros lapos vendégcsatárt, Adolfo Bautistát, majd röviddel később a mexikóiak kapusát eltalálták egy nézőtéri rakétával és az őrjöngő hívek végül elözönlötték a játékteret.

A kormány döntését azzal indokolta, hogy a klub nem képes a nézők biztonságát garantálni a stadionban. A Bocának így a következő két bajnoki hazai találkozóját kell szurkolói nélkül megvívnia. A mérkőzés után a dél-amerikai szövetség mindkét kiállított játékost, Bautistát és a hazai Martin Palermót is eltiltotta, csakúgy mint az argentin együttes trénerét, Jorge Benitezt, aki leköpte a pályát elhagyó mexikói csatárt. Benitez a meccs másnapján lemondott.