Vágólapra másolva!
A címvédő Valencia nemhogy a Bajnokok Ligájáról, de még a kisebbik európai kupáról is lemaradt a Primera Divisiónban, mert bár Pablo Aimar hajrágóljával legyőzte az Osasunát, a "csupabaszk" Athletic Bilbao nem tette meg azt a szívességet a tavalyi UEFA-kupa győztesének, hogy metgverje idegenben az Espanyolt. Mindeközben Sevilla városának két csapata (a másik kárára) dönthetett a BL-indulásról - a Betis lett a befutó.

A kisebbik barcelonai csapat 2-0-s hazai sikerével és ötödik helyével kiharcolta a kupaindulást - karöltve azzal a Sevillával, amelynek szurkolói BL-csodára vártak, ám mindhiába. Ami sikerült a Liverpoolnak az isztambuli fináléban (Gerrardék 0-3-as hátrányból hódították el a serleget a Milan ellenében), az nem jött össze a Sevillának a Málaga ellen. Pedig a vendéglátók egy "egyszerű" győzelemmel elcsíphették volna a negyedik helyet, ám ehelyett a 79. percben Duda, majd a 90.-ben Baiano döfött tőrt Baptistáék szívébe.

Az öröm a városban marad, ami minden bizonnyal nem vigasztalja a Sevilla-híveket, hiszen a negyedik helyet végül a helyi rivális Betis szerezte meg. Mégpedig úgy, hogy az exrómai Assuncao találatával egészen a 88. percig vezetett Mallorcán, ám ekkor a szigetlakók egyenlítettek, de ez már nem zavarta meg az igencsak szerencsés zöld-fehérek örömünnepét.

A Villarreal hazai pályán 4-1-es győzelmet aratott a Levante felett, ezzel a dogobó legalsó fokán végzett, s a következő idényben a Betisszel és a Barca, Real szuperduóval együtt a Bajnokok Ligájában indulhat, míg mostani riválisa kiesett az élvonalból.

A Villarreal drukkerei amúgy duplán örülhetnek, hiszen a korábban a Manchester Unitedben is megfordult Diego Forlán az utolsó fordulóban kétszer is betalált, s így Samuel Eto'o elé került a góllövőlistán. A neve melletti 25-ös szám azt jelenti, hogy a spanyolul pichichinek nevezett versengésben az élen végzett az uruguayi gólkirály, aki nem siette el a dolgot, hiszen második találatát a 90. percben szerezte.

Primera División, 38. (utolsó) forduló:
Racing Santander - Albacete 1-0 (1-0)
gól: Aganzo (33.)

Atlético Madrid - Getafe 2-2 (0-1)
gól: Nunez (48., 90.), illetve Cubillo (22., 11-esből), Craioveanu (55.)

Espanyol - Athletic Bilbao 2-0 (1-0)
gól: Velamazan (33.), Lopo (47.)
piros lap: Jarque (67., Espanyol)

Mallorca - Betis 1-1 (0-0)
gól: Pereyra (88.), illetve Assuncao (53.)

Numancia - Deportivo La Coruna 1-1 (0-0)
gól: Tevenet (49., 11-esből), illetve Juanpa (59., öngól)

Sevilla - Málaga 0-2 (0-0)
gól: Duda (79.), Baiano (90.)

Valencia - Osasuna 1-0 (1-0)
gól: Aimar (81.)

Villarreal - Levante 4-1 (2-1)
gól: Josico (41.), Forlán (45., 90.), Figueroa (95.), illetve Reggi (23.)