Vágólapra másolva!
Hatvanegy nap után sértetlenül kiszabadult az emberrablók fogságából Luis Fabiano brazil labdarúgó édesanyja.

A 45 éves Sandra Helena Clementét március 11-én, otthonából vitte el erőszakkal két fegyveres. A rendőrség névtelen bejelentés alapján bukkant az asszony nyomára. Amikor megtalálták egy Sao Paulótól 100 km-re fekvő farmon, a házból egy férfi és egy nő elmenekült, így egyelőre senkit sem sikerült elfogni. Clementét most néhány napig kórházban vizsgálják.

A tavalyi Copa Americán győztes Luis Fabiano - aki a Puskás Ferenc Stadionban tavaly áprilisban két gólt szerzett a magyar válogatott ellen - augusztusban 14 millió dollárért igazolt az FC Portóhoz a Sao Paulótól. Az emberrablás után hazautazott, de később visszatért Portugáliába.

Az utóbbi fél évben öt ilyen jellegű, élvonalbeli futballistát érintő bűncselekmény történt Sao Paulóban. Novemberben a Santos csatára, Robinho járt hasonlóképpen, anyja 41 nap fogva tartás után nyerte vissza szabadságát. Januárban a Sao Paulóban játszó Grafite édesanyját rabolták el, akit egy nappal később a rendőrség kiszabadított. Március elején Rogeriónak, a portugál Sporting Lisboa játékosának édesanyja volt négy napig emberrablók fogságában. Május 3-án a Corinthians hátvédjének, Marinhónak anyját rabolták el, őt jelenleg is fogva tartják.