Vágólapra másolva!
Belátta hibáját, és elnézést kért a spanyol közvéleménytől Roberto Carlos, a Real Madrid brazil labdarúgója, miután a Racing Santander ellen 5-0-ra megnyert hétvégi bajnoki után mezét az egyik szélsőjobboldali szurkolótábor korábbi vezetőjének adta oda.

"Hibát követtem el, nem voltam tudatában annak, hogy ellentmondásos események történtek a mérkőzés alatt" - mondta a klasszis.

Az összecsapáson az Ultra Sur elnevezésű szurkolói csoport - amely egész Spanyolországban elhíresült szélsőséges nézetei miatt - a lelátón elhelyezett feliratban követelt vérbosszút az ellen a dominikai bevándorló ellen, aki nemrég meggyilkolt egy fiatalembert Madrid belvárosában. A transzparens nem sokáig függött a Santiago Bernabeu-stadionban, az egyik rendező gyorsan elkobozta azt.

"Örülök, hogy a felirat csak rövid ideig volt látható, a közönség nagy része ez idő alatt is fütyült. Én sajnos csak az újságokból értesültem az incidensről" - jegyezte meg Roberto Carlos.

A drukkercsoportot korábban irányító Luis Ochaitát 1998-ban három évre kitiltották a sportrendezvényekről, mert a Real Madrid-FC Barcelona kosárrangadón megtámadta az egyik játékvezetőt. Ugyanabban az évben a szélsőséges nézeteket valló fanatikust hét másik Ultra Sur-os társával együtt letartóztatták Németországban, mert az egyik BL-találkozó előtt náci zászlókat és horogkereszteket találtak náluk a rendőrök.

Spanyolországban azért is furcsállják a brazil válogatott balhátvéd gesztusát, mivel korábban ő maga volt az egyik fő célpontja a rasszista megnyilvánulásoknak.